Vekilin JES’lerle ilgili soru önergesine Bakan’dan eksik yanıt

Kurum, önergeye verdiği yanıtta 65 JES'e idari yaptırım uygulandığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kendisine jeotermal enerji santralleriyle (JES) ilgili kendisine soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül‘ü yanıtladı.

Verilen yanıtta 65 santrale ceza uygulandığı belirtildi ancak sağlıkla ilgili sorular cevapsız kaldı. Kurum’un JES’lerle ilgili salgın sürecindeki denetimleri paylaşmadığı yanıtı şu şekilde:

2018 yılından itibaren ülke genelinde faaliyet gösteren JES’lerde, Bakanlığımız ve İl Müdürlüklerimiz tarafından 763 adet çevre denetimi gerçekleştirilmiş olup tespit edilen uygunsuzluklara istinaden faaliyet durdurma da dahil olmak üzere 65 idari yaptırım uygulanmıştır.

Bülbül, insan sağlığına etkisini de sormuştu

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül geçen martta verdiği önergede, JES’lerin başta kronik hastalar olmak üzere tüm insanları tehdit ettiğini ifade etmişti ve şöyle sormuştu:

Hava kirliliğine ve insan sağlığına olumsuz etkileri olan ve denetimleri eksik yapılan JES’lerin faaliyetlerini durdurmasıyla Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

Bülbül ayrıca, JES’lerin bacalarından çıkan salımlar ile akışkanların neden olduğu insan sağlığına yönelik solunum yolu hastalıkları ile ilgili Bakanlık bünyesinde çalışma yapılıp yapılmadığını sormuştu.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR