TürkiyeManşet

Varto ve Bulanık belediye eşbaşkanları gözaltına alındı

0

Muş’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki iki belediyenin eşbaşkanlarına polis, ev baskını gerçekleştirdi.  31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimde yüzde 44,98 oy ile göreve gelen Varto Belediyesi’nin eşbaşkanları Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın sabah saatlerinde evlerine yapılan baskın ile gözaltına alındı.

Yüzde 55,06 oy oranıyla göreve başlayan Bulanık Belediyesi’nin eşbaşkanları Eylem Saruca ve Adnan Topçu da aynı şekilde polis merkezine götürüldü.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturması kapsamında Varto Belediyesi meclis üyesi Mahmut Yalçın da gözaltına alındı. Polis ekipleri, Varto ve Bulanık belediyeleri önünde güvenlik kordonu oluştururken belediye binalarında arama yaptığı öğrenildi.

6 belediye eşbaşkanına tutuklama

Şu ana kadar görevden alınan HDP’li belediye başkanlarından Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Yılmaz Şalan ile Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Azim Yacan ve Şehzade Kurt, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz tutuklandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.