YerelDoğaManşet

Valilik cami yapmak için 70 yıllık ağaçları kesmek istedi, vatandaş direndi

0

Bilecik Valiliği, Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Türbesi’nin yanındaki yeşil alana cami ve Kur’an kursu yapılması için karar verdi. Yapımın 70 yıllık ağaçların olduğu bölgeye yapılmak istendiği anlaşılınca, vatandaşlar ağaçların sökülmesi için bölgeye giden ekiplere karşı direniş başlattı.

Projeye ve cami yapılmasına karşı olmadıklarını ifade eden vatandaşlar, mescit ve Kur’an kursu yapımı için bölgedeki boş alanın değerlendirilebileceğini belirterek yetkililere projenin durdurulması çağrısında bulundu. Beş yaşını geçmiş ağaçların sökülmesi durumunda dikileceği yerde kurayacağına dikkat çeken vatandaşlar “Ağacıma dokunma” pankartı açtı.

‘Ciğerlerimiz yanıyor’

Ağaçların söküm işlemine karşı çıkan CHP Söğüt İlçe Başkanı Yusuf Sert de bölgeye giderek projenin durdurulması çağrısında bulundu. Sert, “Ağaç kesimine bugün başlanıyor. İçimiz kan ağlıyor” dedi. Projeye değil projenin yapılacağı alana karşı olduklarını ifade eden Sert, şunları söyledi:

Burada yapılmak istenen mescit ve Darülkurra inşaatı için ağaç kesimine bugün başlanıyor. İçimiz kan ağlıyor. Gördüğünüz alanda yaklaşık 35 ile 45 arası ağaç kesilecek. Makineler yola çıkmış, polis önlemini almış. Elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz, bizim gücümüz fazla yok. Yazık olacak, ciğerlerimiz yanıyor. Bu alan betonlaşacak.

Biz ne cami yapımına ne Kur’an Kursuna karşıyız. Biz sadece projenin yerine karşıyız. Hayırsever bir iş adamımız “Başka yere yapılsın arsa parasını ben karşılayacağım” dedi. Bunu da yetkililere ileteceğiz. İnşallah bir geri dönüş olur. Umuyoruz ki geri adım atılır, ağaçlar kurtulur.

Vatandaşların tepkisi üzerine ağaçların söküm işlemi şimdilik durduruldu.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.