Manşetİklim Krizi

Unilever’den 2039 yılında net sıfır sera gazı emisyonu taahhüdü

0

Birleşik Krallık ve Hollanda merkezli, dünyanın en büyük yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreten şirketlerinden biri olan Unilever Plc iklim değişikliği ile ilgili projelere bir milyon Euro’luk bir fon ayıracağını ve 2039 yılına kadar şirketin net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşacağını duyurdu.

Pazartesi günü yapılan açıklamada on yıl içerisinde kullanılacak fonun ağaçlandırma, su koruma ve karbon tutma gibi projelere ayrılacağı belirtildi. Unilever Baş Tedarik Zinciri Sorumlusu Marc Engel konuşmasında “Şimdi taahhütlerimizde çok daha iddialı bir hale geliyoruz” dedi.

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Unilever’in 2019 yılında sera gazı ayak izi yaklaşık olarak yıllık 60 milyon ton karbondioksite denk geliyor.

Tedarikçilere emisyon azaltma koşulu

Yıllık cirosu 52 milyar Euro’ya denk gelen şirket, emisyon azaltma hedefleri belli olan kurumlarla yapılacak işbirliklerine öncelik tanınacağını ve tedarikçilerin mal ve hizmetlerinin karbon ayak izini beyan etmesi gereken bir sistem kuracaklarını belirtti. Ayrıca 2039’da tüm ürünlerinin karbon ayak izini de gösterecek.

Şirket, tedarik zincirindeki izlenebilirliği ve şeffaflığı artırmak için diğer dijital teknolojiler ile birlikte uydu izleme, coğrafi konum izleme ve blockchain kullanacağını söyledi.

Daha önce Nestle markası Kit-Kat ve Almanya merkezli asansör markası Thyssenkrupp AG benzer şekilde yalnızca azaltım taahhütünde bulunmakla kalmamış, tedarikçilerinden de bunu yapmasını talep etmişti. Ancak bu iki şirket net sıfır karbon emisyonu için 2050 yılını işaret etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.