KadınManşet

Ümitcan Uygun’a Esra Hankulu davasında 10 yıl hapis cezası

0

Esra Hankulu, Ankara‘nın Mamak ilçesi Akdere Mahallesi‘nde yalnız yaşadığı evinde, geçen yıl 5 Ağustos’ta ölü bulundu. Hankulu ile geceyi evde geçiren arkadaşları Dilan Civelek ve Furkan Gürgil ile kamuoyunda ‘Aleyna Çakır‘ olarak bilinen Sema Esen‘in ölümüyle ilgili devam eden soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun gözaltına alındı. Uygun, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken Furkan Gürgil ile Dilan Civelek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili Ümitcan Uygun’un ‘kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme‘ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Furkan Gürgil ve Dilan Civelek’in ise ‘suç delillerini karartma‘ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

DHA’nın aktardığına göre; Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Ümitcan Uygun ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede son savunmasını yapan Uygun, “Doğru bir tanedir ve er ya da geç ortaya çıkacaktır. Ben kimseyi öldürmedim, beraatımı talep ediyorum” dedi.

10 yıl hapis cezası

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Uygun’a ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama‘ suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Kararda takdir indirimi uygulanmadı. Hükümle beraber sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi. Tutuksuz sanıklar Furkan Gürgil ve Dilan Civelek’e ise ‘suç delillerini karartma’ suçundan 1’er ay 6’şar gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet istemişti

Savcı mahkemede sunduğu mütalaasında Ümitcan Uygun’un, ‘kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olay sonrası Hankulu’nun cep telefonunu sakladıkları iddia edilen Furkan Gürgil ve Dilan Civelek’in ise ‘suç delillerini gizlemek’ suçundan 5’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.

Savcı, ek mütalaasında ise sanık Uygun’un, cinayeti soğukkanlı bir şekilde işlediğini, delilleri kararttığını belirterek geçmişi de göz önünde bulundurularak verilecek cezada takdir indirimi uygulanmamasını talep etmişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.