LGBTİ+Manşet

Uluslararası Sosyal İçerme Konferansı, Ankara’da başladı

0
Foto: Koray Doğan Urbarlı - Yeşil Gazete

Uluslararası Sosyal içerme Konferansı, Ankara’da bugün (5 Kasım Perşembe) başladı. Konferansı internet sitesi üzerinden canlı olarak takip etmek mümkün. Canlı yayını bu link üzerinden izleyebilirsiniz

Foto: Koray Doğan Urbarlı - Yeşil Gazete

Foto: Koray Doğan Urbarlı – Yeşil Gazete

Kaos GL, Türkiye ve dünyadan üst düzey bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini LGBTİ hakları odağında cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarını tartışmak üzere Ankara’da bir araya getirdi. Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı, 5-6 Kasım’da üst düzey Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Avrupa Bİrliği yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarına ev sahipliği yapıyor.

Yüksek sembolik ve siyasi değeri olan bir uluslararası buluşma niteliği taşıyan Konferans, Birleşmiş Milletler’in 2016-2020 Türkiye Kalkınma İşbirliği Stratejisi öncesinde değerli bir açılım beyan edecek; stratejinin cinsiyet, çeşitlilik ve sosyal içerme boyutlarını kapsayarak LGBTİ bireylerin hakları ile ilgili konulara ilişkin uygulamalarını destekleyecek.

Konferans ayrıca, 2015 Kasım’ında gerçekleşecek Türkiye genel seçimlerinin ardından, yeni seçilen milletvekilleri için verimli bir diyalog ortamı sağlayacak; uluslararası ve ulusal düzeylerde LGBTİ’lerin insan hakları meseleleri ile ilişkilenmeleri ve liderlik üstlenmeleri için fırsat yaratacak.

Konferansa kimler katılacak?

47

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ulrike Lunacek ve  İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke’in video konferans yoluyla katkı sunacağa konferansın başlangıç oturumunda, Avrupa Konseyi LGBT Kişilerin Hakları Genel Raportörü Jonas Gunnarsson, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra,  Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi, Karl Kulessa, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı, Béla Szombati, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi, Richard Moore konuşacak.

Konferansa Türkiye’den ise aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Beyza Üstün, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Akdeniz Belediye Başkanı Yüksel Mutlu’nun da olduğu çok sayıda siyasetçi katılacak.

 

(Kaos GL, Yeşil Gazete)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.