Kültür-SanatManşet

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

0

Sekiz yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali bu yıl 28 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Şiir Festivali bugüne kadar toplamda 150’den fazla uluslararası şairi ve edebiyatçıyı ağırladı. 9. yılında programına öykü, roman ve çocuk edebiyatını da katarak 28 Eylül – 2 Ekim 2016 tarihleri arasında Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali adıyla düzenleniyor.

22

Festivalin ilk etkinliği dün (28 Eylül 2016 Çarşamba) saat 10:30’da Kasımpaşa Semt Konağı’nda Gülnar Hajo ve Mevlana İdris verdiği Çocuk Atölyesi ile başladı. Açılış töreni de ayn gün akşamı Pera Palas Hotel’de yapılacak Şiir Okumaları’yla yapıldı.

Cemil Meriç ve Shakespeare

Festivalde Shakespeare ölümünün 400. ve Türkiyeli düşünür Cemil Meriç de doğumunun 100. yıldönümü vesilesiyle anılacak. Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek Shakespeare okumasında Mert Fırat’ın yanında, Defne Halman, Ceren Hacımuratoğlu, Ümit Bülent Dinçer, Volkan Yosunlu gibi isimler yer alacak.

Mekanlar

Beyoğlu Belediyesi’nin ana destekçilerinden olduğu, herkesin katılımına açık olan Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’nin mekânları arasında Pera Palas, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Emirgân Lale Müzesi, Karanlık İşler, Moda Sahnesi, Minoa Kitabevi, Turabibaba Kütüphanesi ve Şiir Hatları Vapuru yer alıyor.

20 ülkeden şairler

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’nde, Türkiye’yle birlikte toplamda 20 farklı ülkeden gelen şair ve yazar, İstanbul’un çeşitli mekânlarında dinleti ve söyleşi gibi etkinliklerle ağırlanacak. Festivalde; Türkiye’den Mario Levi, Ahmet Ümit, İskender Pala, Tarık Tufan, Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen ve 70 kuşağının iki önemli ismi Hüseyin Yurttaş ve Abdülkadir Budak’ın yanında fantastik roman yazarı Barış Müstecaplıoğlu gibi yazarlar yer alıyor.

Festivale Türkiye’den katılan isimlerin yanında; İngiltere, Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Slovenya, Avusturya, Almanya, Polonya, İsveç, Macaristan, Bosna Hersek, Lübnan, Fas, Suriye, Çin, Arjantin, Meksika ve Avustralya’dan da dünyaca ünlü edebiyatçılar katılıyor. Dikkat çeken isimler arasında Çağdaş Sloven edebiyatının önemli yazarlarından 2011 Avrupa Edebiyat Ödülü sahibi Drago Jančar ve Sel Yayıncılık’tan yeni çıkan “Yarının Aşkı” isimli kitabıyla tanıdığımız Éric Sadin de  yer alıyor.

Festival ve programlarla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.