Kültür-SanatManşet

Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali 18 Ekim’de başlıyor

0

Canlandıranlar Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali 18 Ekim tarihinde başlıyor.

İki yüze yakın kısa animasyon filmin gösterileceği bu yılki festival, pandemi etkisi nedeniyle hibrit olarak gerçekleşecek.

Film gösterimleri için Çevrimiçi Film İzleme Kartı ve Salonda Film İzleme Kartı alternatifleri, öğrenci dostu bir fiyatlandırma ile Canlandıranlar websitesi üzerinden satın alınabilecek. Konuşma ve workshop etkinlikleri ise ücretsiz olacak.

Yaratıcı ekip

Festivalin yaratıcı ekibinde Berat İlk, Vincent Bouvard, Efe Efeoğlu, Ferhat Akbaba, Eda Çağıl Çağlarırmak ve Berna Gençalp yer alıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da onlarca animasyonsever gencin gönüllü desteği ile yürütülüyor.

Festival, Peak’in can veren desteği, Fransız Kültür Merkezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türkiye Konferans Tercümanları Derneği, Bigumigu ve ABCOO’nun katkıları ile hayata geçiriliyor.

Yarışmaya 838 başvuru

2017 yılında ulusal çapta düzenlenerek başlayan Canlandıranlar Film Yarışması, 2020 yılından beri uluslararası özellik taşıyor. Organizasyonunu Efe Efeoğlu’nun üstlendiği yarışmaya bu yıl 104 ülkeden 838 başvuru yapıldı.

En İyi Film, En İyi Türk Filmi, En İyi İlk Film, En İyi Öğrenci Filmi kategorilerinin olduğu yarışma filmlerinin listesine ve film künyelerine organizasyonun internet adresinden ulaşılabiliyor. Salonda ya da çevrimiçi ortamdaki dijital platformda bu filmler izlenebilir.

Jürisi belli oldu

Yarışma jürisinde dünyanın en önemli animasyon festivallerinden biri olan Hiroşima Uluslararası Animasyon Festivali’nin kurucularından, animasyon dünyasında sayısız işe imza atan, ASIFA Başkanlığı’nı halen yürüten ve festivalin onur konuğu olan Sayoko Kinoshita, yine dünyanın önde gelen animasyon festivallerinden Anima Mundi Festivali’nin kurucularından animasyon sanatçısı Lea Zagury ve Anima İstanbul ile Anima Okul’un kurucularından, KötüKedi Şerafettin filminin yönetmenlerinden Mehmet Kurtuluş yer alıyor. Yarışmanın sonuçları Tophane-i Amire’de açıklanacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.