ManşetTürkiye

Ülkücü çeteden suç raporları

0

Ankara’da, ’gasp, yaralama, tehdit, şantaj, öğrencilerden haraç toplama, darp’ gibi suçlara karıştıkları iddia edilen çeteye yönelik yapılan operasyonda, aralarında Ankara Ülkü Ocağı Başkanı Necmi Yıldırım’ın da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

Radikal Gazetesi’nden Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre çetenin, üniversitede küpeli ve uzun saçlı erkekleri, mini etek giyen kızları tehdit ettikleri, Ramazan ayında oruç tutmayan öğrencileri de dövdükleri iddia edildi. Çetenin, PKK’nın Silvan saldırısından sonra BDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırı da planladıkları öne sürüldü.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, çeteye yönelik operasyon başlattı. Yaklaşık 8 aylık teknik takip sonrası yapılan operasyonda, Ankara Ülkü Ocağı Başkanı Necmi Yıldırım, yardımcıları Ahmet Y., Coşkun D., ’fakülte reisleri’ olarak anılan Şeref D., Sait B. ile Ülkü Ocağı üyesi 21 öğrenci olmak üzere, toplam 36 kişi gözaltına alındı.

SUİKAST SİLAHI, CASUS KULLAKLIK, SAMURAY KILICI ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonda, Ankara Ülkü Ocakları merkezi de dahil olmak üzere 40 ev ve işyerinde yapılan aramalarda, adeta cephanelik ele geçirildi. Baskında 10 ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği, 7 kuru sıkı tabanca, sallama tabir edilen bıçaklar, samuray kılıcı, telsiz, polis copu, elektro şok cihazı, göz yaşartıcı sprey, çok sayıda senet, silahlara ait fişek ve kurşunlar, çok sayıda bilgisayar ve laptop, flaş bellekler, hafıza kartları ele geçirildi.

Bu arada ele geçirilen malzemeler arasında bir süikast silahı ile ’casus kullaklık’ diye tabir edilen yakın mesafe kulak içi dinleme cihazı ve komiser apoletlerinin ele geçirilmesi dikkat çekti.

Şüphelilerin, ele geçirilen casus kulaklık ile başta KPSS’lerde olmak üzere diğer sınavlarda kopya iddialarına da karışıp karışmadıkları araştırılıyor.

KÜPELİ VE MİNİ ETEKLİ ÖĞRENCİLERE DAYAK
Çete üyelerinin, Ankara’daki üniversitelerde küpeli ve uzun saçlı erkekleri tehdit ederek dövdükleri iddia edildi. Gazi Üniversitesi’nde küpeli bir öğrenciyi kazan dairesine çeken çete üyelerinin, küpeyi çekip öğrencinin kulak memesini kopardıkları kaydedildi.

Bu arada çete üyelerinin mini etek giyen kızları da tehdit ettiği, dikkate almayan kız öğrencileri tartakladığı iddia edildi.

Ramazan ayında oruç tutmayan öğrencileri de tehdit eden çete üyelerinin, bu öğrencileri de tehdit ederek tartakladıkları öne sürüldü.

Teknik takibe takılan ve oruç tutmayan öğrencileri döven çete üyelerinin, kendilerinin oruç tutmadığı ve Ramazan ayında içki içtikleri de polis kayıtlarına geçti.

BDP GENEL MERKEZİ’Nİ TARAYACAKLARDI
Çetenin, PKK terör örgütünün Silvan saldırısından sonra BDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırı da planladıkları öğrenildi. Polisin teknik- takibine takılan çete üyelerinin, olayın meydana geldiği günün akşamı BDP Genel Merkezi’ni ağır silahlarla taramak istedikleri, ancak polisin burada aldığı geniş güvenlik önlemlerini gördükten sonra bu planlarından vazgeçtikleri ortaya çıktı.

MİLLETVEKİLİNE TEHDİT
Ülkücü çetenin, MHP eski Ankara Milletvekili Sedat Çevik’i de tehdit ederek para istedikleri öne sürüldü. Çeteye para vermek istemeyen Çevik’in, devreye MHP’den milletvekilleri sokup, tehditlerden kurtulmak için çabaladığı kaydedildi.

Bu arada çetenin, gezi düzenleyerek üniversite öğrencilerini bu gezilere katılmaları konusunda zorladıkları, öğrencilerden fazladan para toplayarak haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

DÖVÜP FAALİYET RAPORU HAZIRLAMIŞLAR
Polisin Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı’nda yaptığı aramada ise ilginç detaylara ulaşıldığı öğrenildi. Çetenin karıştığı olayları tutanağa geçerek rapor halinde, başkanlığa sundukları görüldü. Üniversite reislerinin dövdükleri öğrencileri veya karıştıkları olayları tüm detaylarıyla rapor haline getirerek başkanlığa ilettikleri kaydedildi. Ülkücü çetenin, karıştıkları olaylara ait güvenlik kameralarının görüntülerini de üniversite yönetimine baskı kurarak sildirdikleri belirtildi.

REİSLERİN BAĞLANTILI OLDUĞU HOCALARA YÖNELİK OPERASYON DA KAPIDA
Bu arada olayların merkezi olan Gazi Üniversitesi’nin genel sekreteri ve sekreter yardımcıları da emniyete konuyla ilgili bilgi verdikleri öğrenildi. Üniversite yönetimin operasyonda memnuniyetlerini dile getirdiği, “Elinize sağlık, bunlardan bıkmıştık, bizi de kurtardınız” dediği kaydedildi.

Öte yandan soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversitelerdeki ülkücü reislerinin bağlantılı olduğu üniversite hocalarına yönelik de operasyon gerçekleştireceği belirtildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYE’DE
Şüpheliler, ’eğitim hakkını engeleme, hurriyeti tahdit, öğrencilere baskı kurmak süretiyle darp, haraç, tehdit, adam yaralama, üniversitede düzenlenen faaliyetlerden haksız gelir elde etme, çek- senet tahsilatı’ suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.