KadınKültür-SanatManşetTürkiye

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali 27 Mayıs’ta başlıyor, tema Araftan Çıkmak

0
Bu yıl 24’üncü kez düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 27 Mayıs Perşembe günü başlıyor. Bu yılın teması  teması ‘araftan çıkmak’.

11 Haziran’a kadar sürecek festivalde, 3 Haziran’a kadarki gösterimler çevrim içi olacak. 4-11 Haziran’da sinemaseverlerle buluşacak filmlerin adresi ise Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern Açık Hava Sineması.

Çevrimiçi gösterimler ise 7 Mayıs-3 Haziran tarihlerindeki çevrimiçi gösterimler şu adresten yapılacak.

13 film üç gün gösterimde kalacak

Uçan Süpürge Vakfı tarafından 1998’den beri düzenlenen, Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivalinde, dünyaca ünlü kadın yönetmenlerin eserleri tanıtılacak. Programda, kadının çağdaş dünyadaki önemi ve değerini vurgulayan filmler yer alıyor. Bu yıl dünyanın çeşitli bölgelerinden 13 filmin gösterimi yapılacak ve filmler festivalin sitesinde online olarak üç gün gösterimde kalacak.

Sinemadaki kadın emeğinin önemini vurgulamak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verilen ödüller, 4 Haziran’da sahiplerini bulacak.

Bu yıl onur ödülleri oyuncu Nur Sürer ve oyuncu-şarkıcı Zuhal Olcay’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu-şarkıcı Ayta Sözeri, oyuncu Demet Evgar, müzisyen Ekin Fil ile Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’e, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Ahsen Eroğlu’na verilecek.

Filmler, biletler ve geniş bilgi için tıklayın

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.