EmekManşetTürkiye

Üç kez fırtına nedeniyle zarar görmüştü: Zonguldak’ta yol inşaatına dalgalara rağmen devam ediliyor

0

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı Zonguldak Kilimli Sahil Yolu‘nun dördüncü kez dalgalara teslim olmasın diye çalışmalarına devam edildiği ve işçilerin canının tehlikeye atıldığını ifade etti.

Zonguldak-Kilimli Sahil Yolu daha önce üç kez fırtına nedeniyle büyük hasar görmüştü.

‘İşçilerin canı tehlikeye atılıyor’

CHP’li Yavuzyılmaz’ın paylaştığı görüntülerde dalgaların iş makinelerini sular altında bıraktığı görülüyor. Yavuzyılmaz görüntüleri, “Zonguldak Kilimli Sahil Yolu İnşaatı Cumhurbaşkanı’nın yapacağı açılış için hazırlanıyor. Yanlış yapım tekniğiyle denize sıfır ve aynı kotta yapılan yol, 4.kez dalgalara teslim olmasın diye işçilerin canı tehlikeye atılıyor! AK Parti’nin bilimle, denizle, doğayla, imtihanı” notuyla paylaştı:

Yapımı 2002 yılında Kilimli Belediyesi tarafından başlatılan ancak Karayolları Yol Ağı’nda bulunmadığı için tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu, 2011 yılında ihale edilmiş, ihaleyi alan şirket de 120 günde teslim edeceğini açıklamıştı. Ancak, bölüm bölüm ihale edilen yolun yapımını üstlenen şirket, belirtilen sürede yolu teslim edemedi ve çalışmalar durdu.

22 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılması planlanan yol için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

En son 13 Ocak günü, fırtınayla gelen dev dalgalar nedeniyle yol zarar görmüştü. Bu zararı telafi etmek için işçilerin güvenliği tehlikeye atılarak dalgalara rağmen çalışmalara devam edildiği görülüyor.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.