Manşetİklim Krizi

Twitter, iklim değişikliğini inkar eden reklamları yasakladı

0

Sosyal medya platformu Twitter, iklim değişikliğini reddeden reklamları yasaklama kararı aldığını duyurdu

22 Nisan Dünya Günü‘nde alınan karara ilişkin Twitter küresel sürdürülebilirlik yöneticisi Casey Junod, “Twitter’da iklim değişikliği konusundaki bilimsel fikir birliğine aykırı olan yanıltıcı reklamlar, uygunsuz içerik politikamız uyarınca yasaktır” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, “İklim inkarcılığının Twitter’da para kazanmaması gerektiğine ve yanlış temsil eden reklamların halkı iklim kriziyle ilgili önemli fikir paylaşımlarından uzaklaştırmaması gerektiğine inanıyoruz” denildi ve şunlar kaydedildi:

“İklim değişikliği hakkında yanıltıcı bilgilerin gezegeni koruma çabalarını baltalayabileceğinin farkındayız. Artık hepimizin katılacağı anlamlı bir iklim eylemi her zamankinden daha kritik.”

Platform ayrıca önümüzdeki aylarda Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) de dahil olmak üzere “iklim tartışmalarında güvenilir, ve yetkili kaynaklarıdan bilgi” sağlamayı nasıl planladığı konusunda daha fazla çalışma yaılacağını açıkladı. Twitter, geçen yıl BM İklim Toplantısı’nda bunlara dai ön hazırlıklarını da paylaşmıştı.

Medya devi Google da geçtiğimiz yıl iklim değişikliğini inkar eden reklamları yasaklamıştı.

İlgili haber: Google, iklim inkarcılığını destekleyen içeriklerde ve Youtube videolarında reklamı yasakladı

Öte yandan bu yasak, milyarder iş insanı ve Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Twitter’da hisse sahibi olması tartışmalarının ardından geldi. Twitter, Musk‘ın tün hisseleri  ele geçirmesini engellemeye çalışıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.