Manşetİfade Özgürlüğü

Tutuklu gazeteciler için seslendiler: Evde kalsak da sessiz kalmayacağız

0

Tutuklu gazetecilerin hapishanelerde koronavirüs salgını yayılmadan önce serbest bırakılması için bir süredir kampanyalar düzenleyen Haberin Var Mı İnisiyatifi, yeni bir video yayınladı.

Koronavirüs sebebiyle video konferans yoluyla bir araya gelen gazeteciler salı günü mecliste görüşülecek infaz düzenlemesine gazetecilerin de dahil edilmesini talep ettiler.

Haberin Var Mı İnisiyatifi’nin “Evde kalsak da sessiz kalmayacağız” başlığıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye ev hapsinde. Büyükşehirler karantinada. Pek çok gazeteci haber merkezlerinde, sokaklarda. 100’den fazlası ise demir parmaklıklar ardında, ‘hapishanelere virüs girmeden çıkar mıyım’ diye umutla bekliyor.

Salı günü TBMM yeni infaz düzenlemesini görüşecek, pakette gazetecilere tahliye yok. ‘Terör’ ile ilişkilendirilen haber yapma, yazı yazma, görüş açıklama, tweet atma gibi ‘suç’lar nedeniyle kaçakçıların, dolandırıcıların, uyuşturucu tacirlerinin serbest kalacağı düzenlemeye dahil edilmediler.

Yetkili yetkisiz herkese sesleniyoruz, hapisteki gazetecilerin virüs tehdidi ile yüzleşmeden serbest bırakılması için harekete geçin. Sesimize ses katın. Gazetecilere özgürlük!”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.