Plastik üretimi ve tüketimindeki artış gezegenimizi tehdit etmeye devam ediyor.
Greenpeace tarafından yapılan son araştırmaların sonuçları Antarktika Okyanusu’nun mikro plastik ve kimyasal atıklarla mücadele ettiğini ortaya koydu.
Dünyanın en büyük bakir arazilerinden olan Antarktika’da incelemelerde bulunan araştırmacılar, su ve kar örnekleri topladı.
İncelenen örneklerin çoğunda ‘kalıcı zararlı kimyasallar’ veya mikro plastikler bulundu.
Antarktika’yı çevreleyen denizleri dünyanın en büyük okyanus koruma alanına dönüştürme ve bölge ekosistemini endüstriyel balıkçılık ve iklim değişikliğine karşı koruma projelerinin bir parçası olan araştırma artık insanların neden olduğu kirliliğin izlerinin gezegenin en uzak noktalarında bile rastlandığını gösteriyor.
Greenpeace’in Antarktika’yı koruma kampanyası görevlisi Frida Bengtsson, “Bu pisliklerin Antarktika’ya ulaşmasına engel olmak için meselenin çözümü için kaynağından harekete geçmemiz gerekiyor ve Antarktika okyanus alanının tüm baskılara karşı, penguenleri, balinaları ve tüm ekosistemi barındırmasını istiyoruz” dedi.
Hafta başında Birleşmiş Milletler (BM) plastik kirliliğinin dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük çevre tehditlerinden biri olduğunu açıklamış ve çok sayıda ülkenin plastik tüketimine karşı önlemler aldığını duyurmuştu.
(BBC Türkçe)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…