ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 7 Ekim Pazartesi

0

Abdullah Cömert’i de polis öldürdü

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz’ın haberine göre 3 Haziran’da Antakya’da yapılan Gezi Parkı gösterilerinde ölen Abdullah Cömert’in adli tıp raporunda ölüm nedeni atılan gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi sonucu oluşan kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği ifade edildi. Raporda tanık ifadeleri arasında polisin ifadesinin de yer alması polisin soruşturmada şüpheli değil tanık olarak sorgulandığını ortaya çıkardı. Gerçek tanıklardan Muhteşem Portakal’ın ifadesine göre “Abdullah’ın sol baş tarafına doğru gaz bombası çarptığını, şahsın ‘Yandım’ diye bağırarak yere düştüğünü gördüm. Abdullah’ın elinde hiçbir şey yoktu”.

Adalet Bakanı Ergin ise adli tıp raporu hakkında “Bugün basında adli tıp raporu yer almış. Soruşturmanın ne kadar hassasiyetle yürütüldüğünün bir işaretidir. İlk günden aynı şeyi söylemiştik, hassas bir soruşturma süreci işliyor. Bununla birlikte adli açıdan savcılık takip ediyor. İdari açıdan da İçişleri Bakanlığımız bir mülkiye müfettişiyle bu olaya özgü incelemeyi derinleştirdi. Temenni ediyorum ki en kısa süre içerisinde tüm boyutlarıyla da açığa çıkacaktır.” dedi.

Destan yazarlarına daha fazla mürekkep

Demokratikleşme paketi yetmedi mi? Yeterince demokratikleşmediniz mi? Korkmayın! “Polis paketi” ile demokrasi istemediğiniz kadar yakınınızda! Gezi eylemlerinde destan yazan polis yeni gelecek paket ile tarih yazacak. Yeni gelecek polis paketi ile “istihbarat” raporlarına göre “olay çıkarma potansiyeli” olduğu belirlenen kişiler hakim veya savcı talebi olmaksızın 12 ila 24 saat arasında gözaltında tutulabilecek. Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın ortak düzenlemesiyle, daha önce hakim ve savcı talebiyle uygulanan önleme gözaltılarının bundan böyle polis yetkisiyle yapılmasın izin verilecek. Böylelikle en son Eskişehir Valisi tarafından İsmail Saymaz’a atanan hem hakim hem savcı hem avukat olma yetkisi tekrardan ait olduğu yere, polislere iade edilecek.

Tayyip Erdoğan demokrasi paketinin nasıl demokratik ilerleyeceğini anlattı

“Kararı biz vereceğiz ve o karardan sonra Meclis’e getireceğiz”. Erdoğan Adana’da yaptığı mitingde demokratikleşme paketinde önerdiği üç seçim sistemi için mualefete “Kardeşim kusura bakma, onu teklif ediyoruz, yok. Bunu teklif ediyoruz, yok. Şimdi biz oturup konuşacağız, kararı vereceğiz ve o karardan sonra teklifi Meclis’e getireceğiz.” dedi.

Askerlik kısalabilir

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş muhalefetin desteği ile uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya düşebileceğini belirtti. Temmuz ayında ise CHP uzun dönem askerliğin 9 aya inmesini öneren kanun teklifi vermişti. Elitaş’ın açıklamasına gönre askerlik süresinin ilişkin düzenlemenin önümüzdeki bir hafta içerisinde netleşmesi bekleniyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.