ManşetTürkiye

Türkiye’den Hollanda’ya ‘Gülen’ talebi

0

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Fethullah Gülen Cemaati’nin yurtdışındaki örgütlenmesi ile de mücadele edeceklerini belirterek, bu konuda Hollanda hükümetinden yardım isteyeceklerini söyledi.

Hollanda Televizyonu’na (NOS) konuşan Büyükelçi Arslan, Türkiye’nin Fethullah Gülen Cemaatini “terör örgütleri listesine aldığını” anımsattı. Arslan, Avrupalı müttefiklerin, IŞİD konusunda olduğu gibi, Gülen Cemaati ile mücadelede de işbirliği yapması çağrısında bulundu.

69

Türk Büyükelçi, Hollanda’daki cemaate ait okulların, eğitim fonu tarafından desteklendiğine işaret etti ve bu okulların, “karanlık planlara” sahip bir harekete bağlı olduğunu belirtti.

Sadık Arslan, bazı Hollandalı yorumcuların dile getirdiği, “darbe girişimi Erdoğan’ın senaryosu” görüşünü ise “incitici” olarak değerlendirdi. Büyükelçi, “Tabii ki bu doğru değil. Çoğunluğu sivil 250 ölü ve 1.500 yaralıdan söz ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Arslan’a göre, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin Fethullah Gülen Cemaatince gerçekleştirildiği “gün gibi ortada.” Arslan, bu konuda yüzlerce ifade ve belge bulunduğunu vurguladı.

‘Hollanda ve Avrupa, teröristlere sempati duymamalı’

Arslan, Hollanda’dan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen saldırı sonrasındaki gibi etkileyici bir destek beklediklerini söyledi.

Türk Büyükelçi, F-16 uçakları ile TBMM’nin bombalandığını anımsattı. “Hollanda ve Avrupa, teröristlere sempati duymamalı, onlara kucak açmamalı” diye konuştu.

Sadık Arslan, Hollanda’da Fethullah Gülen taraftarlarına yönelik saldırılar konusunda ise “Bu polisin işi, saldırganlar cezalandırılmalı” yorumunu yaptı.

Ancak Arslan, Türkiye’de yaşanan gerilimin Hollanda’ya yansımasının da anlaşılır olduğunu söyledi.

Arslan, Türkiyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam’da, Belediye Başkanı Ahmet Abutalip’in, Gülen Cemaati ile Türk örgütlerinin “masaya oturması” çağrısını da “abes” olarak değerlendirdi.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.