Kültür-SanatManşet

Türkan Saylan Öykü Ödülü, ‘Akılsız Sokrates’ kitabı ile Mehmet Fırat Pürselim’e

0

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, adına verilen, “Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri” Levent’te bulunan İş Sanat, İş Kuleleri’nde  düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Gazetemizin kitap editörlüğü görevini gönüllü olarak bir dönem üstlenen Mehmet Fırat Pürselim de, “Akılsız Sokrates” kitabı ile öykü ödülüne, “Dört İsmail Bir Leyla” eseriyle aynı ödülü alan Arife Kalender ile birlikte layık görüldü.

Mehmet Fırat Pürselim ödülünü ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’den teslim aldı

Akademisyen, yazar, eğitimci ve eski Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı olan Prof. Dr. Türkan Saylan ölümünün 8’inci yılında anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, 7. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri/8. Anma Töreni düzenlendi. Levent’te bulunan İş Sanat, İş Kuleleri’nde  düzenlenen gece saat 19.00’da başladı. Törene sanat ve bilim dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninin sunuculuğunu İrfan Değirmenci üstlendi

Tören, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmalardan sonra Türkan Saylan’ın yaşamından kesitler sunan “Adı Türkan” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Belgesel gösteriminin ardından ödül törenine geçildi.

Gazetemizin kitap editörlüğü görevini gönüllü olarak bir dönem üstlenen Fırat Pürselim ödülü ile birlikte

Bu yıl 7’incisi verilen Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödüllerinde, sanat dalında “öykü” ödülünü “Dört İsmail Bir Leyla” eseriyle Arife Kalender ve “Akılsız Sokrates” eseriyle Mehmet Fırat Pürselim kazandı. Bilim alanında verilen ödüle ise  Doç. Dr. Emine Eren Koçak layık görüldü. Kazananlara ödüllerini  ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel verdi.

 

(Hürriyet, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.