”Türk polisi kimyasal madde kullanıyor”

Danimarka Halk Partisi’nin Avrupa Parlamentosu Üyesi Morten Messerschmidt, Cumartesi günü incelemelerde bulunmak ve TV çekimleri için gittiği İstanbul’da polisin tomalarından nasibini aldı.

Messerschmidt, sıkılan suda kimyasal madde bulunduğunu ve gözlerini kaybetme tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Morten Messerschmidt, Taksime kırmızı karanfiller bırakmak isteyen eylemcilerin gayet barışçıl ve sakin eylem yaparken, polisin gereksiz saldırısına maruz kaldığına dikkat çekerek “Danimarka televizyonu ile birlikte program yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gittim. Taksimde gayet barışçıl bir vaziyette karanfil bırakmak isteyenlerin arasında iken polis gereksiz yere eylemcilerin üzerine tomalardan kimyasal madde içeren su ve biber gazı sıktı. Göstericilerin arasında yaşlılar, çocuklar, kadınlar vardı. Polisin şiddeti beni çok şaşırttı. İnsanlar ellerinde karanfil taşımaktan ve polise karanfil vermekten başka suç işlemediler. Biz bir köşede sıkışıp kaldık. Bir yere kaçamadık. Tomalardan sıkılan kimsayal maddeli su gözlerime geldi ve feci şekilde yakmaya başladı. Bir süre göremez oldum. Gazeteci Dan Jörgensen gözlerime limon sıkarak yardım etti. Yüzüm ve vücudumun üst kısmı yanmaya başladı. Türk polisi, aşırı derecede şiddet, kimyasal su, biber gazı ve gaz kullanıyor. Konuyu AB parlamentosuna taşıyacağım. Türkiye Erdoğan yönetimi ile AB’ye üye olacak bir ülke değildir” dedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR