ManşetEkonomiTürkiye

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor: Rekor kıran dolar 7,50 seviyesine yaklaştı

0

Türk lirası karşısında dün 7.49 TL’yi görerek rekor kıran dolar bugün öğle saatlerinde 7.4980 TL seviyesine yükselerek tarihi zirvesini yeniledi.

Bir haftadır düşüşünü sürdüren Türk lirası sabah saatlerine de yine düşüş işe başladı. Gün içerisinde 7.4980 TL’ye kadar çıkan dolar şu anda 7.48 seviyelerinde işlem görüyor.

Euro’dan tarihi rekor

Dolar’daki artış sürerken Euro da güne yeni bir rekor ile başladı. Dün 8.8483 TL ile yeni zirvesine ulaşan euro bugüne 8.80 TL’den başladı. Gün içerisinde 8.85 seviyesini de aşan Euro şu anda 8.84 seviyesisinden işlem görüyor.

Sterlin ise Brexit endişeleri nedeniyle altı haftanın yeni dip seviyesine geriledi. Sterlin 9.70 TL seviyesinden işlem görüyor. Kuyumcularda gram altın 467, çeyrek altın ise 762 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda Wall Street’in teknoloji hisselerindeki sert düşüş ve AstraZeneca’nın koronavirüs aşı testlerine ara vermesi gibi gelişmeler yakından izleniyor. Dolar başlıca para birimleri karşısında ayın önceki günlerinde gördüğü iki yıldan uzun sürenin dip seviyesinden yaklaşık yüzde 2 yükseldi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.