DünyaManşet

Tunus’un ilk kadın başbakanı: Necla Bouden Romdhane

0

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, siyasi kriz sonrası Meclis’in yetkilerini askıya aldıktan iki ay sonra Necla Bouden Romdhane‘yi başbakan olarak görevlendirdi. Romdhane, böylece ülkenin ilk kadın başbakanı oldu.

Necla Bouden Romdhane, Eğitim Bakanlığı‘nda Dünya Bankası projelerini uygulayan bir jeofizik profesörü olarak görev yapıyordu.

Başbakandan kabinesi hızlı bir şekilde açıklanması istendi

Kays Said, atamanın Tunuslu kadınları onurlandırdığını ifade etti ve “Yeni hükümet yolsuzlukla mücadele etmeli. Sağlık, ulaşım ve eğitim dahil olmak üzere tüm alanlarda, Tunusluların taleplerini onların onurlarına yaraşır şekilde karşılamalı” dedi.

Tunus Cumhurbaşkanı aynı zamanda çok zaman kaybettiklerinden dolayı başbakandan kabinesini hızlı bir şekilde açıklamasını istedi.

Said geçen hafta, hükümetin bu dönemde cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanının bu kararı, Romdhane’nin önceki başbakanlara kıyasla daha az yetkiye sahip olması anlamına geliyor.

Necla Buden Ramazan kimdir?

Ramazan, 1958 yılında Tunus’un merkezindeki Kayrevan vilayetinde doğdu. Başkentteki Tunus Mühendislik Okulu‘nda jeoloji dalında Öğretim Görevlisi olan Ramazan, kariyeri boyunca Eğitim Bakanlığı’nda birçok görev aldı. Son olarak bakanlıkta Dünya Bankası programlarının uygulanması üzerine çalışıyordu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.