Doğa MücadelesiManşetYerel

Tunç Soyer’den İzmirlilere destek çağrısı: Buca Cezaevi alanını imara açtırmayalım

0
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Cezaevi arazisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan plan doğrultusunda yapılaşmaya açılmasıyla ilgili İzmirlilere destek çağrısı yaptı.

Alanın kamu arazisi olduğunun altını çizen Soyer, Buca Cezaevi yıkıldıktan sonra ortaya çıkan olağanüstü büyüklükteki alanı bir rekreasyon alanı ve yeşil alan haline getirmek istediklerini söyledi:

” Başka bir beklentimiz yok. Burası bir kamu arazisiydi, ama özel mülkiyete dönüştürdüler ve o özel mülkiyeti konuta, ticarete açarak ticari bir menfaat elde etmeye çalışıyorlar. Biz bunların hiçbirini istemiyoruz. Etraf tamamen beton yığını. Bu binalarda yaşayan binlerce insanın nefes alacağı hiçbir yer yok. Burası bu binlerce insanın nefes alacağı bir park olacak. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız”

İzmirlilere de çağrı yapan Soyer, “Biz tüm İzmirlileri yanımızda durmaya, bu talebimizin dillendirilmesine katkı koymaya davet ediyoruz. Bu gerçekten çok haklı bir talep, çok haklı bir dava. Bu davamızda bizimle birlikte olmalarını bekliyoruz. Bu memleketi seven, doğayla buluşmanın kıymetini bilen herkese bir çağrı yapıyorum. Gelin, Buca Cezaevi alanının özelleştirilmesine, ticarileştirilmesine, binaya, betona boğulmasına izin vermeyelim” ifadelerini kullandı.

Depremin ardından boşaltılmıştı

Buca Cezaevi, 30 Ekim İzmir Depremi’nin ardından tahliye edilmiş ve ardından da bakanlık kararıyla yıkılmıştı.  Böylece Buca’nın merkezinde 69 bin metrekarelik boş kamu alanı ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planlarının alanda yapılaşmanın önünü açması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, planlara itiraz ederek İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde dava açılması için dilekçe verdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.