ManşetSivil Toplum

Tüm İstanbul halkını Taksim Gezi Parkı Nöbeti’ne katılmaya çağırıyoruz!

0

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılıp yerine Topçu Kışlası adıyla AVM’ye dönüştürülmesi projesi için dün gece geç saatlerde kanunsuz şekilde başlayan yıkım girişiminin Gezi Parkı’nda nöbet tutanlarca engellemesinin ardından bugün 13.30 sularında yıkıma yeniden başlanması için Gezi Parkı Nöbetindeki vatandaşlara polis saldırdı.

Zabıta ekiplerinin dozerlerle yıkıma yeniden başlamaları üzerine, nöbet tutan Taksim Gezi Parkı Derneği üyeleri ve destek için parka gelenler bulundukları alanı korumaya çalıştı. Dozerlerin etrafını çevirerek çalışmasını engellemeye çalışanlara polis biber gazıyla müdahale etti. Dozerlerin etrafında halka oluşturan emniyet güçleri İstanbul ve Yaşam Hakları için nöbet tutanlara karşı dozerleri korumaya aldı.

Taksim Gezi Parkı içinde nöbet tutanlar ile dozerleri korumak üzere parka giren polisler arasında itiş kakış yaşanıyor. Polisin sadece kanuni protesto hakkını kullanan vatandaşlara karşı biber gazı kullandığı da gelen bilgiler arasında.

Polisin Gezi Parkı Nöbetinde bulunanlara karşı kullandığı biber gazı sonrasında fenalaşanlar oldu

Sosyal medya üzerinden #GeziParkıİçinTaksime ve  #Ayagakalk hashtagleri ile Gezi Parkı Nöbetinde bulunanlar anbean gelişmeleri aktarmaya devam ediyorlar.

Gezi Parkı’ndan Canlı Yayın

DHA üzerinden Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlar canlı olarak bu link üzerinden yayınlanıyor.

Yeşil Gazete ekibinden arkadaşlarımız da şu anda Taksim Gezi Parkı’nda.

Sırrı Süreyya Önder ve Gülseren Onanç da Gezi Parkı’nda

Sırrı Süreyya Önder kendini dozerlerin önüne atarak yıkıma engellemeye çalıştı

 

Gezi Parkı Nöbeti’nde bulunan Yeşil Gazete ekibinden Mahmut Boynudelik’ten aldığımız son dakika bilgisine göre BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile CHP’den Gülseren Onanç da az önce Taksim Gezi Parkı’na geldiler. İki milkletvekilinin parka gelmesinin ardından kepçe Gezi Parkı’nı yıkmaya ara verdi. Taksim Gezi Parkı içerisindeki oturma eylemi ise halen devam ediyor.

Son Dakika: Kepçe ve Çevik Kuvvet Geri Çekildi

Mahmut Boynudelik’ten aldığımız son dakika bilgisine göre milletvekillerinin gezi parkına intikallerinin ardından Gezi Parkı’nın duvarlarını yol genişletme bahanesi ile yıkan kepçe ile kepçe ve dozeri korumak üzere parka gelen çevik  kuvvet ekipleri Gezi Parkı’ndan ayrıldı. Taksim Gezi Parkı’nda nöbet tutanların ise oturma eylemi devam ediyor.

BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve CHP milletvekili Gülseren Onanç işmakinaları tamamıyla geri çekilip, Belediye özür dileyen kadar Taksim Gezi Parkında nöbetin süreceğini belirttiler.

Yeşil Gazete olarak İstanbul’a, yaşama alanlarına sahip çıkma gereğini hisseden herkesi Taksim Gezi Parkı Nöbetine katılmaya çağırıyoruz.

(Yeşil Gazete, Dha)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.