Türkiye

TTB’nin Pozantı ziyaretine izin yok

0
Türk Tabipleri Birliği, Pozanti Hapishanesi’nde yaşanan işkence, tecavüz ve taciz olayları ile ilgili olarak 28 Şubat’ta yaptığı hapishane ziyareti talebine herhangi bir yanıt verilmediğini açıkladı 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada 28 Şubat tarihinde aralarında Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Psikologlar Derneği ve Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği temsilcilerinin de bulunduğu bir heyetin Pozantı Hapishanesi’ne bir ziyaret gerçekleştirme talebinde bulunulduğu belirtildi.

Cezaevlerindeki çocukların fiziksel ve ruhsal sağlık durumlarını ve yaşam koşullarını değerlendirmek üzere yapılmak istenen ziyarete Adalet Bakanlığı’nın herhangi bir yanıt vermediği aktarıldı.

Yaşanan olayların ve iddiaların vehametine dikkat çeken TTB, 3 yıl önce Diyarbakır raporunda benzer bir sorunla karşılaşıldığını hatırlattı ve “Bekliyoruz, takip ediyoruz; çocuklar Sincan’a taşınıyor. İznin verileceği düşüncemizi koruyoruz. Pozantı Cezaevi’ndekiler başta olmak üzere çocuklarımızın sahibiyiz!” denildi.

(sendika.org)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.