Türkiye

TSK’nın komutanları belirlendi

0

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının emekliliğini istemesinin ardından yapılan kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar belli oldu.

Şura kararlarını imzalamak için Genelkurmay Karargahı’na gelen Erdoğan, kararları imzalamasının ardından 20 dakika kaldığı Karargahtan ayrıldı. Toplantıdan sonra kararlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Alınan karara göre, emekliliğini isteyen Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in yerine Necdet Özel asaleten atandı. Jandarma Genel Komutanı olan Necdet Özel, Işık Koşaner’in ayrılması sonrasında önce Kara Kuvvetleri’ne ardından da Genelkurmay Başkanlığı’na vekaleten atanmıştı.

Kara ve Deniz Kuvvetleri’nde sürpriz yaşanmadı. Orgeneral Necdet Özel’in boşalttığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu getirildi.

Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel de Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten atandı. Gelecek yıl emekli olacak Erten 1 yıl süreyle bu görevi yapabilecek.

Jandarma Genel Komutanlığı’na Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atandı. Bu görev için Servet Yörük’ün ismi öne çıkıyordu. Ancak Yörük’ün bir yıllık orgererallik tecrübesi olması nedeniyle Bekir Kalyoncu getirildi. Kalyoncu iki yıldır orgeneral.

Kalyoncu’nun Genelkurmay Başkanlığı yolu da açık bulunuyor. İki yıl sonra Kalyoncu en kıdemli orgeneral olacağı için Kara Kuvvetleri’ne oradan da Genelkurmay Başkanlığı’na atanabilecek.

Balyoz davasından yargılanan 14 tutuklu subayın görev süresi 1 yıl uzatıldı. (Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.