LGBTİ+Manşet

Trans kadına saldırıp ormanlık alana atmıştı: En üst sınırdan ceza almalı

0

Trans kadın Çiğdem, 25 Şubat sabah 9.44’te İzmir Gaziemir’deki bir ormanlık alanda baygın şekilde bulundu. Ağır şekilde darp edilmişti. Altı gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Vücudunun birçok yerinde kırıklar vardı. Yoğun bakımdan çıktığında yaşadıklarını hatırlamıyordu. Olayın ardından ilk duruşma dün (29 Kasım) İzmir Bayraklı Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava, adli tıp raporunun beklenmesi kararıyla 27 Aralık’a ertelendi.

KaosGL‘nin aktardığına göre; polis ekipleri, olay anı görüntülerine ulaştı. Ertan K. isimli erkeğin sabah 9.16 sıralarında Çiğdem’i arabadan atarak ormanlık bölgeye bıraktığı ortaya çıktı. Ertan K., yakalanarak gözaltına alındı. Araçta yapılan incelemede sürgü basamağı üzerinde iki farklı yerde kan izleri, bagaj tarafında saç kalıntıları olduğu belirlendi.

Ertan K., polis sorgusunda kanıtlara rağmen Çiğdem’i darp etmediğini Mahkemedeki ifadesinde “sadece iki tokat attığını” öne sürdü. Ertan K., 26 Şubat’ta tutuklandı ve hakkında kasten öldürmeye teşebbüsten iddianame düzenlendi.

‘En üst sınırdan ceza almalı’

Duruşma öncesi Genç LGBTİ+ Derneği basın açıklaması yaparak, “Translara yönelik her türlü nefret saldırısı ve cinayeti politik ve önlenebilirdir” dedi. Direnişin Renkleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Lavender LGBTİ+’nın da destek verdiği açıklamada Genç LGBTİ+ şöyle dedi:

“Kaybettiğimiz ve nefret saldırılarına maruz bırakılan tüm translar için üzüntü ve öfkemizle, ısrarla ve daha yüksek sesle hayatlarımıza sahip çıkıyoruz: İzmir’de ve tüm Türkiye’de transfobik nefret saldırıları başta olmak üzere, her türlü transfobik ayrımcılık ve şiddete, nefret saldırılarına karşı bir aradayız! Seks işçisi trans kadınlara yönelik gerçekleşen tüm saldırıların failleri nefret saiki tespit edilerek en üst sınırdan ceza almalıdır! Translara yönelik ve her türlü nefret suçu ve cinayetinin önlenmesi için tüm kamusal ve sosyal mekanizmalar işletilmelidir!”

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.