LGBTİ+Manşet

Trans Danışma Merkezi’nin kitabı “Yeniden Doğdum” çıktı

0

Trans Danışma Merkezi Derneği (T-Der) geçiş sürecindeki 30 trans kadın ve erkekle yaptığı görüşmelerle hazırlanan “Yeniden Doğdum/I Was Reborn” adlı kitabı yayınlandı. Kitap T-Der’in yayınladığıo ilk kitap olma özelliğini de taşıyor.

19 yeniden doğdum...

Planet Romeo Foundation’un desteğiyle çıkan ve İzmir, İstanbul ve Ankara’da geçiş sürecinde olan 30 trans kadın ve trans erkekle derinlemesine görüşmeler yaparak hazırladığı “Yeniden Doğdum/I Was Reborn” kitabını ücretsiz olarak Trans Danışma Merkezi Derneği’nden edinmek mümkün. Kitabı  Fevzi Çakmak 1 Sokak 19-13 Kızılay Ankara adresindeki dernek binasından almak da kitabın pdf formatını [email protected] mail adresinden talep etmek mümkün.

Sosyolog Derya Ferhat’ın derlemesi ile hazırlanan çalışma kapsamında, üç büyük kent ağırlıklı olmak üzere 30 trans bireyle derinlemesine mülakat yapıldı. Uygulanan soru kâğıdı beş bölümdü. İlk bölüm kişisel bilgilere ve tanımlamalara ayrılırken, ikinci bölümde görüşmecinin geçmişinden gelen, cinsiyeti ve cinsel yönelimi ile ilgili yaşadığı deneyimler soruldu. Üçüncü bölümde ise cinsiyet geçiş sürecinin sağlık ayağına dair sorular yöneltildi. Dördüncü bölüm hukuki bazı soruları içerirken son bölümde ise araştırmanın geneline dair yorumlar istendi.

Kitapta veri toplama raporunun Türkçe ve İngilizcesinin yanı sıra geçiş süreci ile ilgili hukuki ve medikal adımların detaylarını, T-Der ile ilgili bilgileri ve LGBTİ kavramlar bölümleri de bulunuyor.

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.