ManşetTürkiye

Trakya’daki sağanak yağış sel ve taşkınlara sebep oldu

0

Trakya‘da etkisini sürdüren sağanak yağış, Kırklareli‘nin Lüleburgaz, Babaeski ve Pınarhisar ilçesinde sele ve taşkınlara sebep olup, hayatı olumsuz etkiledi.

Sel nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar kepçelerle kurtarıldı.

Dereler taştı

Yağışın etkili olduğu Lüleburgaz ilçesinde Lüleburgaz Deresi, Yıldırım Mahallesi‘nin Kümevleri mevkiinde taştı.

Kümevleri mevkiindeki evlerin birinci katları sular altında kalırken, dere üzerinden giden köprünün sular altında kalması ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalındı. Olay üzerine bölgeye AFAD, UMKE, askeri personel, polis, belediye, sağlık ve Kızılay‘dan ekipler sevk edildi.

Sel nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar da, kepçe yardımıyla evlerinden alındı ve misafirhanelere ve yakınlarının evlerine yerleştirildi.

Babaeski ilçesinde Çürtlen Deresi‘nin taşması sonucu Kurtuluş Mahallesi‘nde ev ve iş yerlerini su bastı. Evlerinde mahsur kalanlar, ekipler tarafından kepçelerle tahliye edildi.

Pınarhisar ilçesinde de Kaynarca-Lüleburgaz karayolu üzerindeki Kaynarca Deresi taştı. İlçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Kırklareli Valiliği’nden açıklama

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, gün boyu devam eden aşırı yağışlar sebebiyle AFAD, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, Kızılay, karayolları ve belediye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi:

Ekiplerimizin ilk andan itibaren afetten etkilenen bölgelerde müdahale ve önleme çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Meydana gelen su baskınından etkilenen bölgelerimizde vatandaşlarımızın tüm mağduriyetleri devletimiz tarafından giderilecektir. Su baskınından etkilenen bölgelerde yaşayan değerli vatandaşlarımızın yetkili ekiplerimizin yönlendirme ve uyarılarını dikkate almaları büyük önem taşımaktadır. Allah ülkemizi, ilimizi tüm afetlerden korusun.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.