ManşetDoğa Mücadelesi

Torba yasaya karşı toplanan 32 bin 800 imza TBMM’ye teslim edildi

0
Fotoğraf: AA

Maden ve enerji şirketlerine birtakım ayrıcalıklar öngören torba yasanın 17 Kasım’da TBMM Genel Kurulu‘nda görüşülmeye başlanmasının ardından yasanın geri çekilmesi için başlatılan kampanyada toplanan imzalar TBMM’ye teslim edildi.

Kampanyaya aralarında Ekoloji Birliği, Her Yer Kazdağları, Kazdağları Kardeşliği, Yeşil Düşünce Derneği, Ekoloji Birliği ve Kuzey Ormanları Savunması‘nın da yer aldığı 100’ün üzerinde örgüt de desteklerini sunmuştu.

Fotoğraf çekimi engellendi

Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu Üyesi ve Artvin Çevre Platformu Temsilcisi Adem Çiftçi tarafından imza kampanyasında toplanan 32 bin 800 imza çıktısı dosya olarak TBMM Başkanlığına teslim edildi.

Ekoloji Birliği’nin aktardığına göre duruma resmiyet kazandırmak için Adem Çiftçi’nin TBMM önünde elindeki dosyalar ile birlikte fotoğraf çektirmesine ise izin verilmedi ve müdahale edilerek fotoğraf çekimi engellendi.

Telefondaki resimleri sildiler

Müdahale sırasında Çiftçi’nin telefonu ile resimlerini çeken Artvin milletvekili danışmanın elinden telefon alınarak, çektiği resimler de polisler tarafından silindi. “Artvin Millet Vekilinin danışmanı yanımdaydı” diyen Adem Çiftçi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Benim fotoğraflarımı o çekiyordu zaten. Danışmanın fotoğraf çekmesine izin vermediler ve çektirmediler. Elindeki benim telefonumu da alarak o gün çekilen tüm resimleri sildiler. Ancak daha TBMM’ye gitmeden önce çektiklerimi Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu’ndan arkadaşlara göndermesem onlar da silinmiş olacaktı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.