ManşetSporTürkiye

Tokyo Paralimpik Oyunları’nda iki madalya: Bir altın, bir bronz

0

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda masa tenisi tek erkeklerde (Sınıf 4) Abdullah Öztürk, finalde Güney Koreli Young-Kun Kim‘i 3-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Abdullah Öztürk, 2016 Rio‘daki unvanını korudu ve üst üste ikinci kez paralimpik altın madalyası kazandı. Bu başarıyı paralimpik oyunlarda daha önce halterde Nazmiye Muratlı 2012 ve 2016’da yakalamıştı.

Takımlarda da Sınıf 4-5’te bronz madalyası olan Öztürk, paralimpik oyunlarda madalya sayısını üçe çıkarmış oldu. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda da Türkiye’nin ilk altın madalyasını da Abdullah Öztürk elde etti.

Yüzmede ilk madalya

Paralimpik Oyunları’nda yüzmede kadınlar 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde ise  Sevilay Öztürk bronz madalya kazandı ve Türkiye bu branşta tarihinin ilk madalyasını elde etti.

Sevilay Öztürk ve Sümeyye Boyacı, final yüzen sekiz sporcu arasındaydı.  17 yaşındaki Öztürk, 43.48’lik zamanıyla bronz madalya hak etti. Öztürk Türkiye’ye paralimpik oyunlarda yüzme branşında madalya getiren ilk sporcu olarak tarihe geçti.

Sümeyye Boyacı ise 43.94’lük zamanıyla finali dördüncü sırada tamamladı. Yarışta altın madalyayı dünya ve paralimpik rekoru kıran Çinli sporcu Dong Lu 37.18’lik derecesiyle, gümüş madalyayı ise İspanyol Terasa Perales 43.02’lik derecesiyle elde etti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.