Kategoriler: KadınManşetSpor

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadın voleybol takımından tarihi zafer

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenerek bu yıl düzenlenebilen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu ilk maçında Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan tarihi bir zafer geldi.

Türkiye adına yarışan kadınlar Ariake Arena’da gerçekleşen müsabakada son olimpiyatın şampiyonu Çin’i 3-0 mağlup etti.

Bir sonraki müsabaka 27 Temmuz’da

Setleri sırasıyla 25-21, 25-14, 25-14 sayılarıyla kazanan Türkiye, böylece oyunlara galibiyetle başlamış oldu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, gruptaki ikinci maçını 27 Temmuz Salı günü Türkiye saati ile 10.25’te İtalya ile oynayacak.

Millilerde Ebrar Karakurt 18 sayı alırken Eda Erdem Dündar 13, Zehra Güneş 11, Hande Baladın 10, Meliha İsmailoğlu 4, Cansu Özbay ise 3 sayıyla oyuna katkı verdi.

Şenocak’tan cinsiyetçi paylaşım

İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi Kurucusu İlahiyatçı Doktor İhsan Şenocak’ın, tarihi zafere imza atan takıma yönelik yaptığı cinsiyetçi paylaşım ise birçok kişiden tepki topladı.

Şenocak paylaşımında “İslam’ın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın. Sen ‘burnunu göstermekten utanan’ anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına ‘sultan’ demesine aldanmayasın! Umudumuz da duamız da sensin” ifadelerini kullandı.

 

Eleştirilere cevap: ‘Ahlak yobazı’

Kadınları hedef aldığı bu açıklamasıyla tepki çeken Şenocak, kendisini eleştirenler için ‘ahlak yobazı’ ifadelerini kullandı. Açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“İfademde tek cümlelik bir hakaret yok. İslamın kızına ne olması ve olmaması noktasında bir çağrı var. Sermayesi ‘küfür’ olan AHLAK YOBAZLARIYLA hukuk önünde tek tek HESAPLAŞACAĞIM. Sizin keyfinize göre DEĞİL İSLAMA göre konuşacağım. Dinime sövenle hesaplaşmadan canımı alma YA RABBİ!”

Daha önce açığa alınmıştı

Şenocak daha önce de kadınların pantolon giymesine ve üniversiteye gitmesine karşı yaptığı kadın düşmanı açıklamaları nedeniyle tepki toplamıştı. Açıklamaları üzerine Şenocak Diyanet tarafından açığa alınmıştı. Şenocak üç aylık soruşturma neticesinde görevine iade edilmişti.

Türkiye, tekvandoda iki madalya kazandı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, ilk madalyasını milli tekvandocu Hakan Reçber ile kazandı. Bosna-Hersekli Nedzad Husic ile karşılaşan 21 yaşındaki Reçber, maçı 22-13 alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

İkinci madalya ise tekvando branşında ilk defa olimpiyatta mücadele eden Hatice Kübra İlgün‘den geldi. İlgin, Mülteci Olimpiyat Takımı’ndan Kimia Alizadeh‘i 8-6 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Koronavirüs vaka sayısı 148’e yükseldi

Öte yandan tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği olimpiyatlar koronavirüs gölgesinde geçiyor. Tokyo Olimpiyatları’nda akredite olmuş kişilerden koronavirüse yakalananların sayısı 148’e yükseldi.

AA’nın haberine göre virüse yakalananlar karantinaya alındı. Dört yılda bir düzenlenen olimpiyatın geçtiğimiz sene yapılması planlanıyordu ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıla ertelenmişti.