ManşetTarım-Gıda

Tohum ve gıda özgürlüğü için Karaot’a!

0

“3. Karaot Tohum Takas Şenliği”, 5 Ekim Cumartesi günü İzmir – Torbalı’ya bağlı Karaot köyünde gerçekleştirilecek.

2-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ve tüm dünyada eşzamanlı olarak çağrısı yapılan “Tohum ve Gıda Özgürlüğü İçin Eylem Günleri” kapsamında ülkemizde düzenlenecek etkinlikler eylemlerin anasayfasında yerlerini almaya başladı. Bugün sizlere çağrısı yapacağımız etkinlik Karaot Tohum Derneği tarafından düzenlenen ve 5 Ekim Cumartesi günü Karaot köyünde gerçekleşecek “3. Karaot Tohum Takas Şenliği”.

İlki 2011 yılında gerçekleşen ve katılımı giderek büyüyen şenlikte, her sene olduğu gibi sağlıklı gıdamızın teminatı olan, ancak yanlış tarım politikaları ve çevresel sorunlar yüzünden kaybolmaya yüz tutmuş atalık tohumların takas etkinliklerinin yanı sıra çeşitli atölyeler ve söyleşiler gerçekleşecek. Saat 11:00’de başlayıp 21:00’e kadar sürecek şenlikte bu sene öne çıkan etkinlikler arasında içerdiği bitkisel bazlı zararlı mücadelesi tarifleri ile gıdasını kendi yetiştirmek isteyenlere ve çiftçilere yol göstermiş olan “Börtü Böcek için Doğa Dostu Öneriler ve Ev Yapımı İlaçlar” kitabının yazarı Dr. Füsun Tezcan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek “Tarımsal zararlılar için ev yapımı ilaç hazırlama” atölyesi ve Ege Üniversitesi Tohum Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin katkılarıyla “Tohum hasadı,tohum ayırma ve depolama yöntemleri” başlıklı panel bulunuyor.

Bu etkinliklerin yanı sıra tüm gün açık olacak üretici pazarı, yöresel lezzetleri ücretsiz olarak tadabileceğiniz yemek çadırları, fotoğraf sergileri, halk oyunları, tiyatro oyunları ve konserler güne renk katacak.

Dernek ulaşım için de İzmir ve İstanbul’dan ücretsiz seçenekler sunmuş durumda.

İzmir’den ulaşım için Balçova Agora önünden sabah 08:00 ve 10:00’da, Buca Hasanağa Parkı’nın köşesindeki Kırıklar minibüs durağından sabah 08:00 ve 10:00’da, Bornova meydandan sabah 08:00 ve 10:00 da araçlar kalkacaktır. Ayrıca Torbalı Belediyesi önünden her saat başı otobüsler kaldırılacaktır.

Şenliğe İstanbul’dan katılmak isteyenler için ise 4 Ekim akşamı Bakırköy deniz otobüsü iskelesi önünden otobüs kalkacaktır. İstanbul aracının güzergahı ve saati katılımcı sayısına göre belirleneceğinden, bu araçla Karaot’a ulaşmayı düşünenlerin 0507 783 59 77 numaralı telefondan Müfit Çıkrıkçıoğlu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Etkinlikle ilgili güncel detaylar için etkinliğin Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yeşil Gazete olarak “Tohum ve Gıda Özgürlüğü İçin Eylem Günleri” kapsamında ülkemizde düzenlenecek olan etkinlikleri duyurmaya ve etkinlikler sırasında sizden gelenleri paylaşmaya devam edeceğiz. Eğer siz de bir eylem planlıyorsanız veya katıldığınız etkinlikten paylaşmak istedikleriniz varsa #TohumlaraÖzgürlük ve #SeedFreedom hashtagleri ile Twitter’da paylaşabilir ya da Yeşil Gazete’nin Facebook ya da Twitter hesaplarından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Haber: Bora Kabatepe @BKabatepe

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.