ManşetTürkiye

TMSF Sarıgül’ün tüm malvarlığına el koydu

0

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine el koydu.

Sarıgül’ün tüm malvarlıklarına el konulma nedeni olarak 1998’de Bank Ekspres’ten 9 kişiyle çektiği 3,5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi olduğu belirtildi.

Mustafa Sarıgül ve 9 iş ortağının 1998 yılında,  TMSF bünyesindeki Korkmaz Yiğit’in sahibi olduğu  batık bankalardan biri olan Bank Ekspres’ten 3,5 milyon dolar kredi çektiği ve krediyi geri ödemediği iddia edildi. İddiaya göre, kredi borcu faizleri ile beraber 8 milyon dolara (16 milyon TL) çıkınca TMSF harekete geçti ve Sarıgül’in tüm mal varlığına el konuldu.

Sarıgül : “Bu bir provakasyondur”

TMSF ile herhangi bir borç ilişkisinin olmadığını belirten Sarıgül, “Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır” dedi.

Alınan kararların siyasi bir saldırı olduğunu savunan Sarıgül, “Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir. Halkın güvenini kaybederek şahsıma yönelik bu siyasi saldırıyı yapanlar, bunun cevabını 30 Mart akşamı sandıkta mutlaka alacaktır” diye konuştu.

Sarıgül, 1998 yılına ait ve kendisi dışındaki kişilerin kredi borcu ile ilişkilendirilmesinin provakasyon olduğunu belirterek, “Ben TMSF’den geçen 16 yıl içerisinde bir mektup dahi almış değilim (…) Bugün avukatım vasıtası ile resmen TMSF’ye başvuru yaparak, benim borçlu olduğumu gösteren bir belge varsa örneğinin tarafıma verilmesini istedim. Ancak böyle bir belge verilemedi, çünkü böyle bir husus kesinlikle söz konusu değildir. ” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.