EmekManşet

TMMOB sokaktaydı

0

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin Ankara’da düzenlediği mitinge binlerce kişi katıldı. TMMOB Genel Başkanı, hükümete, “alandan yükselen bu sesi duyun” çağrısında bulundu. Bölge illerinden katılan genç mühendisler taleplerini ana dillerinde alana taşıdı.

TMMOB’nun “Haklarımız, Geleceğimiz, Halkımız, Ülkemiz İçin” sloganıyla Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği mitinge 15 bin kişi katıldı.

Ankara Garı’nın önünde buluşan kitle, Sıhhiye Meydanı’na yürüdü. Mitinge Diyarbakır, Urfa, Van başta olmak üzere Kürt illerinden yoğun katılım oldu. Taleplerini Kürtçe pankart ve dövizlerle ifade eden genç mühendis ve mimarlar, Muğla ve Diyarbakır’da polis kurşunu ile öldürülen Şerzan Kurt ve Aydın Erdem’in fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler giydi.

Mitinge, KESK, DİSK, TTB, ESP, EHP, Halkevleri ve Ataması Yapılmayan Öğrenmenler Platformu’nun da içinde olduğu çok sayıda sendika, demokratik kitle örgütü de katıldı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, mitingde yaptığı konuşmada hükümetin politikalarını eleştirdi, “AKP’nin iktidara geldiği 2003 yılına göre reel ücretlerde yüzde 12,5 oranında azalma oldu. İşsizlik ve yoksulluk arttı” dedi. Referandumun ardından AKP’nin kendi 12 Eylül’ünü yürürlüğe koyduğu değerlendirmesinde bulunan Soğancı, alanda bulunanlara, Ülkemizin tüm varlıklarını özel sermayeye peşkeş çekenlere oy verecek miyiz? Eğitim, sağlık ve barınma hakkımızın en temel insan hakkı olduğunu kabul etmeyenlere, kentsel dönüşüm adı altında yağmalayanlara oy verecek miyiz? İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerini kamusal bir hizmet olarak tanımayanlara oy verecek miyiz?” diye sordu. Kitle ise “Hayır” yanıtını verdi.

TMMOB Başkanı Soğancı, hükümete ve yetkililere alandan yükselen sesi dikkate almaları yönünde çağrı yaptı.

Soğancının konuşmasının ardından miting, Bandista ve Sevinç Eratalay’ın söylediği marş ve türkülerle sona erdi.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.