ManşetSivil Toplum

TkMM, İmralı Sürecini masaya yatırdı

0

Aylık olarak gerçekleşen TkMM (Türkiye Küçük Millet Meclisi) toplantılarında  Şubat ayı buluşması 2 Şubat Cumartesi günü Çankaya Belediyesi’nde gerçekleşti. Şubat ayının konusu “İmralı’yla Görüşmeler ve Kürt Sorunu’nda Barış Süreci” idi.

TkMM’ye milletvekili düzeyinde AK Parti’den Orhan Atalay, CHP’den Bülent Kuşoğlu ve MHP’den Yusuf Halaçoğlu katıldılar. BDP’yi Çankaya ilçe yönetiminden Mehmet Can; Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ni ise il yönetiminden Süleyman Özyürek temsil ettiler.

Başkent Kadın Platformu, Devrimci 78’liler, Hak-iş, İHD, İHH, Kaos GL, Parlamento Danışmanları Derneği, Pembe Hayat ve TEPAV gibi STK ve demokratik kitle örgütleri de toplantıya katılanlar arasında idi.

Kaos GL’den Murat Köylü, sosyal ve politik sorunlarda şiddetsiz ve anti-militer çözümden yana olduklarını hatırlatarak “Görüşmeler olsun mu, olmasın mı diye düşünmek abesle iştigaldir. Keşke 30 sene önce başlasaydı.” diye konuştu. Köylü, toplumlardaki şiddet yükü arttığında bundan LGBT bireylerin en yoğun biçimde etkilendiğini de sözlerine ekledi.

Diğer sivil toplum temsilcileri de görüşmelerin daha şeffaf ve katılımcı bir yöntem ile sürdürülmesini ve İmralı dışında PKK’nın Kandil, Avrupa kanadı gibi muhatapların da sürece dâhil olması gerektiğini belirttiler.

(Kaos GL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.