Tiyatro biletleri mamaya dönüşüyor

Amadeus ve Timsah Ateşi tiyatro oyunlarına alınan her bilet, ‘sokakta yaşayan evsiz hayvanlar’ için mamaya dönüşüyor.

Sanat dünyasında, sokakta yaşayan evsiz hayvanların ihtiyaçlarına sürdürülebilir bir destek sağlamak adına farkındalık yaratacak bir iş bilirliği adımı atıldı.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment yapımcılığını üstlendiği ‘Amadeus’ ve ‘Timsah Ateşi’ oyunlarıyla Patilerle Yaşam Derneği, sokakta yaşayan evsiz hayvanlar için örnek olacak bir projeye imza attı.

Tiyatro biletlerinden mamalar

Ajanimo’dan Büşra Çakır’ın haberine göre; proje kapsamında, dünya müzik tarihine yön veren deha Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin çatışmasını ele alan; başrollerini usta oyuncu Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı Amadeus; ve zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin babalarıyla olan çalkantılı hikayesini konu alan; başrollerini Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer’in paylaştığı Timsah Ateşi oyunlarına alınan her bilet, Patilerle Yaşam Derneği aracılığıyla sokakta yaşayan evsiz hayvanlar için mamaya dönüştürülecek.

Amadeus oyunundan Okan Bayülgen ve Selçuk Yöntem.

‘Sanatla toplumsal bilinç oluşturuluyor’

Sokakta yaşayan evsiz hayvanların sağlık, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını gidermeye yönelik faaliyetler düzenleyen ve korunmalarına yönelik kamuoyu bilinci oluşturmayı hedefleyen Patilerle Yaşam Derneği’nin sanatın ve tiyatro severlerin sokakta yaşayan evsiz hayvanlara yönelik hassasiyetinin, kamuoyu bilinci oluşturmaya aracı olacağı düşüncesine destek veren, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment ile atılan ortak adımla, oyunlara alınan her biletin gelirinden ayrılan payla, ‘Payader’ aracılığıyla sokakta yaşayan evsiz hayvanlara mama desteği sağlanacak.

‘Hayvanların görülmesi için önemli bir adım’

Patilerle Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Ersin Çetinel, projenin sokakta yaşayan evsiz hayvanların görülmesi ve ortak bir yaşamı paylaştığımızın fark edilmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti:

“İşbirliğimizi; sokak canlarının görülmesi ve yaşamı paylaştığımızın fark edilmesi açısından önemsiyor ve bu canların ihtiyaçlarına sürdürülebilir bir destek sağlamak adına çok değerli buluyoruz. SAKM ve Piu Entertainment yöneticileri, profesyonel iş hayatlarımızda yıllardır çeşitli projelerde birlikte çalıştığımız, gönül birlikteliği yaptığımız değerli dostlarımız…”

Timsah Ateşi oyunundan Hazar Ergüçlü ve Funda Eryiğit.

Sanatın iyileştirici gücünü bir aracı olarak gören Çetinel “Derneğimiz kurulduğu günden bu yana sohbetlerimizde hep; iyileştirici gücü olduğuna inandığımız sanatın ve tiyatro severlerin sokak hayvanlarına yönelik hassasiyetinin, kamuoyu bilinci oluşturmaya aracı olacağını konuşuyorduk. İşbirliğimiz bu sohbetlerin doğal akışında gerçekleşti” dedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR