ManşetTürkiye

Tıp öğrencilerine yönelik operasyon

0

KCK operasyonları kapsamında 90’a yakın öğrencinin gözaltına alınması Ankara’da protesto edildi. Operasyonda gözaltına alınanların TTB, Eğitim-Sen ve SES üyesi tıp öğrencileri olduğu bildirildi.

Aralarında Ankara ve İstanbul’un da olduğu beş kentte tıp fakültesi öğrencilerini hedef alan operasyonlarında 90 tıp öğrencisi gözaltına alındı. ANF ajansını haberine göre son altı gün içinde en az 98 öğrenci rejim tarafından gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Terörle Mücadele ekiplerince Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Kırıkkale ve Mardin’de öğrencilere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 26’sı Ankara’da olmak üzere en az 90 tıp öğrencisi gözaltına alındı. Bu öğrencilerin Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Öğrenci Komisyonu ve TTB Tıp Öğrenci Kolu üyeleri oldukları öğrenildi. Dosyaya gizlilik kararı konulduğu için operasyon hakkında bilgi alınamadı.

Ankara’da yurtlardan ve evlerden alınan öğrencilerden isimleri öğrenilenler şöyle: Zülküf Akelma, Azad Özdemir, Ahmet karer Yurttaş, Hakan Altındağ, Eren İlhan, Mustafa Karakurt, Deniz Topçu, Özgür Mert Bakar, Recep Kar, Perişan Akar, Ahmet Demirel, Tuncay Gökcen, Süheyla Ertaş, Alev Boz, Birhat Şimşek, Esat Yetkin, Şeyhmus Ergin, Gülçin Korkut.

Aralarında Fuat Akgül (İstanbul), Mehmet Budak(Diyarbakır )adlı öğrencilerin de bulunduğu  İstanbul ve Diyarbakır’da gözaltına alınan öğrencilerin ise Ankara’ya getirildiği bilgisi alındı..

Sedat Yıldırım, Danyal Serhat Gümüş, Fatih Sultan Akıncı ve soyadı öğrenilemeyen Mehmet, Nurettin ve Laleş Tunç isimli öğrencilerden ise haber alınamıyor.

SON 3 AYDA GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİ SAYISI 340’I GEÇTİ

ANF’nin oluşturduğu bilançoya göre Mayıs ayı içerisinde en az 127 öğrenci gözaltına alınırken, son üç ayda bu sayısı 340’ı geçti. Nisan ayında 116, Mart ayında ise 100’e yakın öğrenci gözaltına alınmıştı. Ayrıca sadece Nisan ayında 29 ayrı öğrenciye toplam 346 yıl hapis cezası verildiği belirtiliyor.

 

ANF News Agency / Bianet

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.