ManşetTürkiye

TİHV ve İHD, Mersin saldırısına ortak açıklama ile tepki gösterdi

0

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD), Mersin‘in Mezitli ilçesinde polisevine düzenlenen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya karşı açıklama yaptı.

Açıklamada ‘kabul edilemez saldırının temel hak ve özgürlüklere yönelik yeni baskılara gerekçe yapılmaması’ çağrısı yapıldı:

“Terör yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen bu kabul edilemez saldırıyı kınıyor, ölenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Sivillerin de bulunduğu bir ortamda yaşanan bu şiddet olayı, başta yaşam hakkı olmak üzere insancıl hukuk ve daha pek çok hakkın ihlaline yol açmıştır.”

Ancak yaşananlar, siyasal iktidarın temel hak ve özgürlüklere yönelik yeni kısıtlama ve baskı uygulamalarına, kutuplaştırıcı söylem ve güvenlikçi politikalarına gerekçe oluşturmamalıdır.

Nefret söylemlerine son verilmesi için hakikat ortaya çıkarılsın

Açıklamanın sonunda, “Kamuoyunda oluşan tüm endişelerin giderilmesi, bilhassa da medya üzerinden üretilen spekülasyonlara ve nefret söylemine son verilmesi için derhal etkin soruşturma başlatılmalı, hakikat ortaya çıkarılmalıdır” denildi.

Dün gece saatlerinde Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne yapılan silahlı ve canlı bombalı saldırıda bir polis memuru yaşamını yitirmiş, saldırganlar çantalarında taşıdıkları patlayıcıları patlayarak intihar etmişti.

Olayda bir polis ve üç sivil (ikisi patlama sonrasında yüksekten düşme sebebiyle, biri vurularak) yaralanmıştı.

Bomba imha ekipleri bölgede kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etmişti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.