İklim KriziManşet

Thunberg’in de aralarında olduğu iklim aktivistleri, İsveç Parlamentosu’nun önünden zorla uzaklaştırıldı

0

İsveç‘te, Greta Thunberg‘in de aralarında bulunduğu çok sayıda iklim aktivistinin, iklim krizinin etkilerine karşı hükümetin ve partilerin siyasal eylemsizliğine karşı parlamento önünde yürüttükleri oturma eylemine polis müdahale etti.

İsveç polisi, parlamentonun girişini ikinci gün de bloke eden aktivistleri alandan zorla uzaklaştırdı. Thunberg’i oturduğu yerden kaldırıp sürükleyen polis, 20 metre sonra aktivisti yere yatırarak bekletti.

İklim aktivistleri pazartesi günü başlattıkları eylemi bugün de sürdürmek için geri dönmüştü.

Şu anda 21 yaşındaki Thunberg, 2018’de15 yaşındayken İsveç Parlamentosu önünde başlattığı Cuma grevleri, dünya çapında yaygınlaşmış, genç aktivist iklim aktivizminin ‘yüzü’ haline geldi.

Geçen yıl polis tarafından birçok kez gözaltına alınan aktivist, İsveç, Norveç ve Almanya gibi ülkelerde katıldığı protesto eylemlerinden de zorla uzaklaştırılmıştı.

Geçen ay da Birleşik Krallık‘ta yargılanan aktivist, kamu düzenini bozmak suçundan beraat etmişti. 

‘Salımlara son verilmeli, artık bıktık’

Protesto eylemi sırasında Reuters‘a konuşan Thunberg şunları söyledi:

“Biz, İsveç Parlamentosu Riksdag‘a girişleri engelleyen bir grup genç insanız; bunu hayatımızı destekleyen sistemlerin ve iklim krizi sonucu halihazırda öldürülen insanların yok edilmeye devam etmesini protesto etmek için yapıyoruz. Buna artık bir son verilmeli. Artık bıktık. Hâlâ yanlış yöne doğru gidiyoruz. (Karbon) salımları artıyor.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.