ManşetMedya-İnternet

Teyit.org: Organik hoşaf projesi yarışmayı kazandı iddiası doğru değil!

0

Sosyal Medya ve İnternet üzerinde yayılan, yaygınlaşan haberlerin doğruluğunu teyit etmek üzerine çalışmalarda bulunan ve buldularını kendi mecraları üzerinden paylaşan Teyit.org, son günlerde, “TRT Haber’de yayınlanan “Bir Fikrin Mi Var” isimli yarışma programında yarışan “Organik Hoşaf” isimli proje birinci geldi” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Teyit.org’dan Ali Osman Arabacı’nın açıklamasında iddialara ilişkin tüm bulgular da her Teyit.org paylaşımında olduğu gibi web sitesinden açıklandı.

Teyit.org’un konuya dair açıklamasınde, “Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde TRT’nin düzenlediği bilim yarışmasında “organik hoşaf” isimli projenin “Alzheimer Çipi” projesini geride bırakarak birinci olduğu iddia edildi.

Ancak, “Bir Fikrin Mi Var” isimli yarışma programını, “Organik Hoşaf” projesinin kazandığı iddiaları doğru değil. Yarışmayı “Hız Ayarlı Yol Kasisi” projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerin kazandığı görülebiliyor. Yani “Organik Hoşaf” projesinin finale kalması yarışmayı kazandığı anlamına gelmiyor.” ifadesi kullanıldı.

Teyit.org ayrıca Bir Fikrim Var yarışmasının kendi web sitesindeki açıklamalara da yer verdi.

Teyit.org ayrıca yapımcı şirketin konuya dair twitter üzerinden yaptığı açıklamayı da paylaştı.

“Tam 10 yıldır ekranlarda olan bilim değil girişimcilik yarışması “Bir fikrin mi var”ın kazananı hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerdir. Gıda mühendisi olan Kübra Ağca ise Hoşaf üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükselmiş – sonra da elenmiştir.”

 

(Teyit.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.