ManşetEğitimİklim Krizi

TEMA Vakfı’ndan yeni proje: Çocuklara iklim değişikliği eğitimi verilecek

0

TEMA Vakfı, çocuk ve gençlerin iklim değişikliği konusundaki farkındalıklarının artırılmasını hedefleyen ‘İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi‘ni Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle gerçekleştirecek. Projede çocukların ve gençlerin iklim değişikliği üzerine derinlemesine düşünmeleri ve yeni yetkinlikler geliştirmeleri hedefleniyor.

Mart ayı içerisinde başlayacak proje kapsamında çocuklara karbonsuz yaşam, biyolojik çeşitlilik, sürdürülebilirlik gibi konularda verilecek sınıf içi eğitimlerin yanında proje kapsamında kurulan iklimtema.org adresinden sunulacak materyallerle öğretmenlere de destekleyici kaynaklar sunulacak.

Projeden en büyük beklentilerinin çocukların doğayla bağ kurmasını sağlamak olduğunu söyleyen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Çocukların, ekolojik okuryazarlık becerileri kazanmak, daha az tüketmek, doğal varlıklarıyakından tanımak, atıkları azaltmak, sivil topluma destek için gönüllü olmak gibi sürdürülebilir yaşam becerileri kazanmalarına destek olmayı hedefliyoruz. Ancak bu şekilde iklim değişikliğine ve sonuçlarına kalıcı bir çözüm bulabileceğimize ve çocuklarımızın yeni sürece bilinçli bir şekilde uyum sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Proje kapsamında farkındalık etkinlikleri de düzenlenecek. İklim değişikliği sunumu, belgesel gösterimi ve iklim söyleşilerinin gerçekleşeceği etkinliklerde bin genç ve yetişkine ulaşılması hedefleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.