Ekolojik YaşamManşet

Teksas’da petrokimya tesisi iki gündür yanıyor

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde bir petrokimya tesisinde başlayan yangın iki gündür kontrol altına alınamıyor. Yangın nedeniyle bölgede yaşayan 60 bin kişi evlerini boşalttı.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre, tesiste yaşanan bir patlamayla başlayan ve üç kişinin yaralanmasına neden olan yangın nedeniyle havaya zehirli kimyasallar da karışmaya devam ediyor.

Teksas Çevre Kalite Komisyonu, plastik ve benzeri ürünler üretilen tesisteki yangın neticesinde havaya karışan gazların insanlarda göz, burun ve boğazda rahatsızlıklar ve nefes darlığına neden olabileceği uyarısı yaptı. Komisyon, bölgedeki su kaynaklarında herhangi bir kirlenme tespit edilmediğini açıkladı.

Tesisin çevre karnesi kötü

Houston şehrinin 145 km doğusunda bulunan tesisin daha önce de çevre kirliliği ve önlemler konusunda kötü bir karneye sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

Yetkililer devam eden yangın sırasında çevrede sürekli hava kalitesini gözlemleyen ölçümler yapıyor. Polisin de boşaltılan evlerin bulunduğu bölgelerde hırsızlık olmaması için sürekli devriye gezdiği belirtiliyor.

Yangına sebep olan patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Söz konusu yangın bu yıl bölgedeki petrokimya tesislerinde yaşanan dördüncü yangın olarak kayıtlara geçti.

You may also like

Comments

Comments are closed.