KadınManşet

‘Tecavüz komik değildir’

0

Lise arkadaşlarının davet ettiği bir partide gizlice uyuşturucu verilen ve tecavüze uğrayan 16 yaşındaki genç kız, bir de sosyal medyada  saldırıya uğrayınca ortaya çıkıp mücadele etmeye karar verdi. Yerel medyaya yaşadıklarını anlatan Jada’nın mesajı açık ve net: “tecavüz komik değildir.”

Ekran Resmi 2014-08-01 13.17.04

Teksas’ta yaşayan Jada, lise arkadaşlarının davet ettiği bir partide içkisine uyuşturucu katıldıktan sonra bilinçsiz hale getirildi ve tecavüze uğradı. Saldırganlar Jada yerde bilinçsizce yatarken fotoğraflarını çekip sosyal medyada yaydı ve bundan sonra genç kız için başka bir saldırı başlatıldı. Jada’nın bilinçsiz yatarken görüldüğü pozu taklit eden ve görüntüyü #jadapose etiketiyle twitter’da paylaşan insanların ortaya çıkmasıyla genç kız neler yaşadığını televizyonda anlatmaya karar verdi.

KHOU 11 kanalına konuşan Jada, yüzünün ve bedeninin zaten teşhir edildiğini, fotoğraftaki hali gerçeği yansıtmadığı için konuşma ihtiyacı hissettiğini söylüyor. “Sadece kızgınım” diyen Jada, eğitimine evde  devam etmek istiyor. Televizyon kanalına konuşan Jada’nın annesi ise ‘kimsenin çocuğu, hiçbir  insan evladı böyle davranılmayı hak etmez” ifadelerini kullandı.

Cinsel saldırının ortaya çıkmasının ardından twitter’dan ‘Ben Jada’yım’ ve ‘tecavüz komik değildir’ yazılarıyla Jada’ya detsek gelmeye başladı.

Polis henüz saldırının faillerine ulaşabilmiş değil. Şüpheli durumda olan ve Jada’ya bilinçsiz hale getiren evsahibi ise suçlamaları kabul etmezken, Jada’yı ‘ispiyonculukla’ suçluyor.

ABD’de sosyal medyanın da alet edildiği cinsel şiddet vakaları yeni değil. 2012 yılında, Ohio’da bir lise öğrencisi, aynı okulda okuduğu erkekler tarafından tecavüze uğramış ve şiddet görüntüleri sosyal medya aracılığıyla yayılmıştı.

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.