Hayvan Haklarıİklim KriziManşetTürkiye

TBMM’de iklim değişikliği ve kuraklığın araştırılması için komisyon kurulacak

0
Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta iklim değişikliği ve kuraklığın araştırılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması planlanıyor.

Bunun yanı sıra AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in yürüttüğü hayvan hakları yasası da bu hafta Meclis gündemine teklif olarak gelecek.

Hayvan hakları yasası gündeme geliyor

Teklife göre; evcil hayvanların sokağa bırakılmasını da önlemek için, hayvanlara çip takılması, hayvana şiddet ve öldürme suçunun cezasının TCK kapsamına alınması, suçüstü halinde savcıların res’en harekete geçmesi, diğer durumlarda soruşturmaların ihbara bağlanması, hayvanı sokağa bırakana 2 bin TL ceza verilmesi, petşoplarda hayvan satışının yasaklanması, ancak lisanslı çiftliklerde üretilen havanların satışına izin verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Hayvan hakları savunucuları memnun değil

Hayvan hakları savunucuları yasanın çıkması için uzun yıllardır mücadele veriyordu. Ancak açıklanan maddeler birçok kişi için hayal kırıklığı yaratmıştı.

Hayvanlara Adalet Derneği (HAD) Başkanı Avukat Hülya Yalçın bahsedilen yasanın da hayvanları korumayacağını belirterek “Adeta yeni bir ölüm yasası çıkarıyorlar. Hazırlanan taslakla hiçbir alakası yok. İleriye değil daha geriye çekilmiş. Ama bunu süslü laflarla yayınlıyorlar. Hiç dokunmasalar şu anki haline daha iyi” demişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.