Manşet

Tatlıses’e çıkan AVM ihalesi ‘rekabet ortamı’ oluşmadığı için iptal edildi

Burhaniye Belediyesi tarafından Taylıeli Mahallesi’ndeki 23 bin 761 metrekarelik alanda yapılması planlanan ve İbrahim Tatlıses adına katılan şirketin kazandığı alışveriş merkezi ihalesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Burhaniye Belediyesi tarafından dün yapılan açıklamada ihalenin iptal edildiği duyuruldu.

28 Aralık’ta gerçekleştirilen kapalı teklif usulü ihale ‘yeterli rekabet ortamı oluşmadığı’ gerekçesiyle iptal edildi. Belediye tarafından yapılan açıklamada alışveriş merkezi için daha uygun bir yer seçimi tespiti için çalışma yapılacağı da bildirildi. Burhaniye Belediyesi’nin yaptığı duyuru şöyle:

Ne olmuştu?

28 Aralık’ta gerçekleştirilen ihaleyi İbrahim Tatlıses adına katılan şirketin genel müdürü Şule Yazar kazanmış, sözleşme tutarı ise açıklanmamıştı. Tatlıses ilçeye gelerek Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile sözleşmeyi imzalamıştı.

İhaleye Taylıeli’ndeki zeytin ağaçlarının kesileceği yönünde çevreci aktivistlerden oldukça büyük tepki gelmişti. Aktivistler alandaki zeytin ağaçlarının 50-60 yıllık olduğunu söylemiş, ağaçlar için endişeli olduklarını bildirmişlerdi. Daha sonra ağaçların kesilmeyeceği ve sökülerek bir başka alana taşınacağı açıklanmıştı.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete