EğitimManşetTürkiye

Tartışmalı rektör Melih Bulu: Asla istifayı düşünmüyorum

0

İstanbul Valiliği dün Kadıköy‘deki gösterilerde gözaltına alınan 94 kişiden 65’inin serbest bırakıldığını, 29 kişisinin ise işlemlerinin sürdüğünü duyurdu. Beşiktaş ve Sarıyer‘de gözaltına alınan 11 kişinin de serbest bırakıldığı açıklandı. Valilik pazartesi günü gözaltına alınan 11 kişi için ev hapsi kararının verildiğini bildirdi. 

Bulu’ya yönelik istifa çağrıları da sürüyor. Ancak bugün katıldığı Teknoofest‘e bu çağrılara yanıt veren Melih Bulu, “Asla istifayı düşünmüyorum” dedi.

Dün de Habertürk Gazetesi‘nden Nagehan Alçı‘ya konuşan tartışmalı rektör “Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak” açıklamasını yaptı. 

Bulu, Alçı’nın “Bitme emaresi var gibi görünmüyor. Üstelik altı ay çok uzun bir süre, böyle karmakarışık bir altı ay geçer mi?” sorusuna ,  “Elbette böyle sert geçecek bir 6 ay değil. Tansiyon düşecek ancak 6 ay içinde kriz tamamen biter” yanıtını verdi.

‘Oğuzhan Aygören’e partisinden baskı yapıldı’

Alçı yazısında şunları kaydetti: 

Peki danışman olarak atadığı Oğuzhan Aygören’in sonrasında bu pozisyonu reddeden açıklamasına ne diyor Prof. Bulu?

“Oğuzhan Hoca ile eski tanışıklığımız var Nagehan Hanım. Aramızda hep birlikte ne yapabiliriz diye konuşurduk. Ben kendisini rektör danışmanlığına atadığımda başta her şey iyiydi ancak sonra mensubu olduğu DEVA Partisi’nden çok tepki geldi, o nedenle geri adım atmak zorunda kaldı.”

Melih Bulu’yu son konuştuğumuza göre daha gergin ve bıkkın buldum ancak hâlâ kararlı. Olayların bitip, kendisinin kabul edileceğine olan inancı tam. Zaman zaman YÖK ile de istişare ediyormuş.

Kendisinden önceki rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan da Bulu kadar olmasa da başlarda tepki ile karşılanmıştı, o bu süreçte yardımcı oluyor mu, diye sorduğumda “Arkadan destek veriyor” demekle yetindi Bulu.”

‘Öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelledi’

Öğrencilere yönelik sert polis müdahalesini de değerlendiren Bulu, “Öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tutuma girdi. Tedbir alma zorunluluğu doğdu” diye konuştu.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.