ManşetTarım-Gıda

‘Tarlada izi olanın, harmanda yüzü olur’: Silivri’de yazlık sebze fideleri dikiliyor

0

İZ Hareketi ve Temiz Hasat Kooperatifi gönüllüleri 6 Mayıs’ta hem Hıdırellez’i hem de Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlamak için Silivri’ye çağırıyor.

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim Ve Araştırma Merkezi’nde (TÜRAM) saat 10:00’da başlaması planlanan etkinlikte temiz Hasat yazlık sebze fidelerinin hep birlikte dikimi, tıbbi ve aromatik bitkiler uçucu yağ damıtımı atölyesi ile yeryüzü sofrası adı ile tohumdan tabağa bolluk bereket şöleni de gerçekleştirilecek.

Bolluk, Bereket ve Umut Buluşması adı ile yapılan çağrı metni şu şekilde:

” “Tarlada izi olanın, harmanda yüzü olur” diye yola çıktık!

İnsanın tarihte ilk kez toprağı işlemeye başladığı coğrafyada yaşıyoruz. Her kesimden milyonların doğa anadan umut, bolluk ve bereket dilediği büyük şenlik Hıdırellez, coğrafyamızın en kadim bayramlarından…

Toprağı en yakından tanıyanları; çiftçileri ve tarım işçilerini tohumdan tabağa devam eden zorlu süreçte yalnız bırakmamak ve ekonomik bağımsızlıklarını sürdürebilmelerine destek vermek, bolluğun da, bereketin de, umudun da temel şartlarından.

Bu gerçeğin bilincinde olan İZ Hareketi ve Temiz Hasat Kooperatifi gönüllüleri olan bizler, binlerce yıldır devam eden geleneği sürdürmeye; toprağı işlemeye ve temiz gıda üretmeye devam etmek istiyoruz. Hıdırellez’de Silivri’deki tarım işçileri, Silivri Belediyesi’nin Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi çalışanları ve 250 kişilik gönüllü grubu ile atalık tohumlarımızı toprakla buluşturacağız.

Sosyal ve ekonomik fayda yaratan çalışmalarla kalabalıkları birleştirmeye, küçük çiftçiye ve tarım işçisine destek olmaya, kooperatifçiliği tercih edilen bir uygulama haline getirmek için çalışmaya tüm dostlarımızı davet ediyoruz: Gelin 6 Mayıs’ta hep birlikte toprağa dokunalım! Tohumlarımızı ve fidelerimizi onun bereketli kucağına teslim ederek hem Hıdırellez’i hem de Dünya Çiftçiler Günü’nü bir arada kutlayalım!

Emek verip ekim yapacağımız, sağlıklı gıda ve adil tarım üzerine sohbet edeceğimiz, yeryüzü sofralarında aşımızı paylaşacağımız, çocuklarımızla, gençlerimizle beraber harika etkinliklere katılacağımız bu güne siz değerli basın mensubumuzun katılımını rica ederiz.

Olursa birlikte olur!”

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.