Kültür-Sanat

Tarık Zafer Tunaya’da İran Filmleri haftası

0

İran İstanbul Başkonsolosluğu ile merkezi İstanbul’da olan Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından, 10-15 Ekim 2011 tarihlerinde Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde İran Film Haftası düzenleniyor.

Programda, Muhammed-Hadi Kerimi’nin senaryosunu yazıp yönettiği, 2009 yapımı Bu Gece Mehtap Gecesi (Emshab Shab-e Mahtabe) açılış filmi olarak yer alıyor. Kerimi’nin ikinci yönetmenlik çalışması olan filmde, kuşaklar arasındaki çatışma ve farklılıklar konu ediliyor.

Bir evde yaşanan üç hikâyeyi anlatan Cehennem Berzâh Cennet, Hasan Fethi’nin yönettiği 2008 yapımı Postacı Kapıyı Üç Kez Çalmaz (Postchi se bar dar nemizanad), 1994 yapımı Şeytanın GünüYusuf Peygamber (Yousuf e Payambar, 2010), Kenan (2007), Gizli Duygu(2006), Kayıp Gerçek (2007), Cennet Durağı (2007) ve Âl (2010) gibi filmler de etkinlik kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Hafta kapsamında 11 Ekim Salı günü yönetmen Muhammed-Hadi Kerimi, oyuncu Mustafa Zamani ile Türkiye’den Faysal Soysal’ın konuşmacı olarak katılacakları ‘Günümüz İran Sineması’ konulu bir panel düzenlendi..

(altyazi.net)

You may also like

Comments

Comments are closed.