ManşetSivil Toplum

Taksim Platformu, 4 Kasım’da Taksim’e sahip çıkmaya çağırıyor

0

Taksim Platformu, 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren Taksim’den geçen bir Cumhuriyet Caddesi kalmayacağını, cadde üzerindeki yüzlerce ağaçın kesileceğinik, 98.000 m2 Taksim Gezi Parkının büyük bir şantiye alanı  haline geleceğini belirterek Taksim’e sahip çıkmak isteyen herkesi 4 Kasım Pazar günü saat 17:00’de Taksim Meydanı’ndaki PTT önüne çağırdı.

Taksim Platformu’nun çağrı metni şu şekilde.

“Taksim Meydanı ile Gezi Parkı’nı betonlaştıracak,  insansızlaştıracak ve kimliksizleştirecek olan gizli rant projesinin ilk kazması Taksim’e vuruldu.

Çünkü ferman böyle buyurdu:

Tüketim ve yağma kültürünün çıkarları uğruna, toplumsal belleğimizin izlerini taşıyan hepimizin en önemli buluşma noktası “Taksim Meydanı, yok edilecek!”

Yetkililer bu fermana boyun eğdiler. Baskılara direnemediler, ancak emirleri uyguladılar. “Yayalaştırma projesi” adı altında hepimize yutturulmaya çalışılan bu gizli rant projesinin ilk kurbanı, üzerinde yetişmiş yüzlerce anıt ağaçla birlikte Cumhuriyet Caddesi.

Taksim meydanın asıl sahibi olan halka sorulmadan, kültürel ve tarihsel mirasa saygı gösterilmeden ve bu güne dek yapılan toplumsal, bilimsel ve teknik hiçbir uyarı, öneri ve çağrıya aldırmadan;

Cumhuriyet Caddesi’ne ilk kazma vuruldu.

Bu kazma sadece Taksim’e değil, Cumhuriyetin değerlerine, Demokrasiye ve Dayanışmaya, Emeğe ve Bilime, bizlerin hatıralarına, toplumsal belleğimize ve çocuklarımızın geleceğine vurulmuştur.

Sıradaki kurban Taksim Gezi Parkı!

Çocuklarımızın bölgedeki yegâne oyun alanı, nefes aldığımız tek yeşil alan, depremde sığınabileceğimiz tek açık alan önce dev bir şantiyeye dönüşecek, ardından da betonlaşmaya kurban edilecek. Bu uğurda yüzlerce anıt ağaç daha katledilip, Türkiye’nin en önemli meydanında, geçmişe ve geleceğe yalan söyleyen bir garabet yükselecek.

5 Kasım Pazartesi gününden itibaren Taksim’den geçen bir Cumhuriyet Caddesi kalmayacak, üzerindeki yüzlerce ağaç katledilecek, 98.000 m2 Taksim Gezi Parkı büyük bir şantiye alanı  olacak. Gezi Parkı, ağaçları ile birlikte yok edilecek.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı, çevresi ile birlikte dönüştürmek için ısrarlı niyetleri ve çabaları olanlara tekrar duyuruyoruz; tüm bayramlarımızı, sevinçlerimizi, tepkilerimizi, hak taleplerimizi dillendirdiğimiz; Emek ve Demokrasi Meydanımızın ve Parkımızın yok edilmesine seyirci kalmayacağız!

Haklılığımızın ve kararlılığımızın bir göstergesi olarak herkesi
4 Kasım Pazar günü saat 17.00’de
Taksim’e sahip çıkmak için
Taksim Meydanı, PTT önüne
nöbete çağırıyoruz.

Çünkü haklıyız, çünkü kararlıyız!

Çünkü Taksim hepimizin!”

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.