YerelKentManşet

Taksim Meydanı için proje yarışması sona erdi, sıra vatandaşların oylamasında

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin (İBB), “İstanbul Senin” ilkesi gereği,  Taksim Meydanı için ilan ettiği yarışma sona erdi.

146 başvurunun yapıldığı yarışmada, üç tasarım eşdeğer ödülü kazandı, beş tasarıma da mansiyon ödülü verildi. Taksim’de uygulanacak proje, İstanbulluların oylarıyla eşdeğer tasarımlar arasından belirlenecek.

İstanbul Planlama Ajansı ve İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı işbirliğiyle  düzenlenen Taksim Kentsel Tasarım Yarışması, 2 Mart’ta ilan edilmişti. Meydan ile Gezi Parkı ve çevresini kapsayan (yaklaşık 160 bin m2) ve iki kademeli olarak düzenlenen yarışma, Eylül 2020’de sonuçlandı.

Zeynep Ahunbay, İpek Akpınar Aksugür, Arman Akdoğan, Can Kubin, Arzu Nuhoğlu, Kerem Piker gibi isimlerin asli jüride yer aldığı yarışmanın yabanca jüri üyeleri de Manuel de Rivero ve Rainer Schmidt oldu. 

Halk oylamasına TC kimlik no ile katılınabilecek

Birinci kademe sonrası jüri tavsiyelerine uyarak projelerini geliştiren 20 ekibin değerlendirilmesi sonucunda projelerden beşi mansiyon, üçü de eşdeğer ödülüne değer görüldü. Üç eşdeğer proje; birinci, ikinci ve üçüncü derecelendirmesi için, önümüzdeki günlerde halk oylamasına sunulacak.

Kent Konseyi kontrolünde yapılacak olan oylamaya isteyen, TC Kimlik Numarası ile katılabilecek. Üç eşdeğer proje şöyle: 

Bünyamin Derman ve ekibi: 

Kutlu İnanç Bal ve ekibi

Şerif Süleyman ve ekibi

Taksim Kentsel Tasarım Yarışması’nın kolokyum ve ödül töreni, 26 Eylül 2020 Cumartesi günü çevrimiçi olarak yapılacak.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.