ManşetTürkiye

Taksim Dayanışması davasında üçüncü duruşma günü

0

26 kişinin yargılandığı Taksim Dayanışması’nın üçüncü duruşması görüldü. Dava 14 Nisan 2015 tarihine ertelendi.

Taksim Dayanışması’nın 26 üyesi hakkında Gezi direnişi sebebiyle “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla açılan davanın üçüncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda görüldü.

14...

26 kişinin yargılandığı ve  ilk duruşması 12 Haziran 2014’te görülen Taksim Dayanışması davasının iddianamesinde, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi Haluk Ağabeyoğlu hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 220/1. maddesi uyarınca “örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diğer 21 şüphelinin ise 10’ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Sanıklar ayrıca, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten de yargılanıyor.

İddianamede Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla insanların Taksim meydanına ve Gezi Parkı’na toplanması “halkı kışkırtmak” olarak değerlendiriliyor.

Taksim Dayanışması iddianameyle ilgili yaptığı açıklamada, “Gezi sürecinden suç ve suç örgütü çıkarma telaşı içinde olunduğunu” belirtmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.